Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Apple Watch Scania Edition: Nové aplikace a pásek ze starého motoru (+video)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Švédský výrobce užitkových vozidel představuje nové aplikace pro chytré hodinky Apple Watch Scania Edition a rovněž stylový pásek, který je vyroben z přetaveného kovu ze starého osmiválce.

Scania má ve své nabídce značkových doplňků chytré hodinky od konce roku 2014, kdy byl představen první model, který byl tehdy vyvinut a vyráběn ve spolupráci se značkou Sony.

V současnosti jsou v nabídce Apple Watch Scania Edition, které mohou komunikovat s nákladním vozidlem svého nositele. Na displeji pak mohou vedle pro chytré hodinky běžných funkcí zobrazovat i řadu provozních údajů vozidla včetně spotřeby paliva, efektivity způsobu řízení nebo průměrné rychlosti.

Nově jsou od letošního července pro tyto hodinky k dispozici aplikace, které jsou zaměřeny na zdravotní stav a bezpečnost řidiče. Hodinky mohou sledovat jeho tep a doporučit mu odpočinek.

Pro případ nehody při nakládce i vykládce zboží nebo i za jiných okolností je k dispozici detekce pádu, která v případě, že zaregistruje pád, umožní a zajistí přivolání pomoci.

Spolu s novými aplikacemi se pro Apple Watch Scania Edition přestavil nový kovový pásek, který je vyroben z částí přetaveného bloku motoru LB 140 V8. Právě tento typ čtrnáctilitrového vidlicového osmiválce s výkonem 257 kW (350 k) stál v roce 1969 na počátku linie osmiválců značky Scania.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Avatar - Řízek
20. 7. 2016 22:23
No a co?
Co tohle je zase za nesmysl, kdo to vymýšlí s čím přijdou příště? a kdo mi zaručí, že je to pravda? Jako zaplatit si to nechají a efekt 0