Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Aquarelief: Auta se dají malovat i obyčejnou kávou

Aleš Dragoun
Diskuze (2)
Posezení v kavárně lze využít k mnoha činnostem. Můžete klábosit s přáteli, v klidu si číst nebo třeba tvořit. Adrian Mitu dělá to poslední.

Automobilových malířů existuje spousta po celé světě a je jedno, odkud pocházejí. Klidně mohou žít i v exotických zemích bez onoho specifického druhu průmyslu, který nás tolik zajímá. Adrian Mitu je sice Rumun, takže se ho tento fakt úplně netýká, ale zajímavější je technika, kterou používá. Základem je pochopitelně tužka a skicák, ale svoje díla dotváří za pomoci štětce a... kávy. Proto navštěvuje zrovna takové podniky. Pochopitelně tenhle nápoj také řádně „nakopává“ a udržuje člověka v kondici. Proč tedy nespojit dvě příjemní věci?

Mitu nemá vyhraněný automobilový obor, případně období. Maluje všechno, co se mu líbí. Předválečná auta i modernu, vojenskou techniku, sériovky i závoďáky včetně monopostů formule 1. Nebrání se současným studiím, ani jedné stopě, třeba klasickým skútrům i normálním motorkám. Věnuje se zčásti dokonce i letadlům. Jeho styl je přitom poměrně jednoduchý, ale výsledky rozhodně stojí za to! Káva vlastně v jeho případě nahrazuje vodovky. Ve skutečnosti však vystudoval architekturu a interiérový design. Kreativita mu tedy rozhodně nechybí. Malování aut je koníčkem, ale ten vznikl překvapivě z lenosti. Jednou ráno Adrian vstal a nechtělo se mu hledat běžné barvy, tak si uvařil kávu... a nápad byl na světě. Jak jednoduché! Ovšem právě tak se rodí velké věci...

Na videu Adrian kreslí Opel Adam, se kterým do podniku dorazil. V jeho zájmu nechybí samozřejmě ani domácí Dacia (ne, to hranaté auto opravdu není Renault 8!). Celý krátký film se stopáží těsně nad pět minut sice postrádá titulky a předpokládáme, že Mituovou melodickou mateřštinou u nás moc lidí nevládne, ale i tak stojí za vidění. Umělec provozuje facebookový profil Aquarelief, kde se chlubí dalšími ukázkami své práce.

Aleš Dragoun
Diskuze (2)
23. 7. 2021 16:53
Juhu
Namalovat kávou auto? No já vám teda nevím soudruzi. Není to už trošku moc umění? Já vím, že vy si potrpíte na všem možném, ale tohle mi přijde přes čáru. Když už jsme u té kávy, tak vám z povinnosti manžílka, který pracuje v kavárně, musím doporučit tchibo cafissimo kapsle koupené na https://www.penepex.cz/…e-kapsle/tchibo/ Tak čaaau!
Avatar - dolfi
13. 5. 2014 21:17
A byla to fakt káva?
>:-[]