Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Aston Martin a Airbus společně míří do vzduchu

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)

Společnosti Aston Martin Lagonda a Airbus Corporate Helicopters oficiálně oznamují svou spolupráci a zároveň začínají s odhalováním jejího výsledku, jímž má být luxusní vrtulník.  

Společnosti Aston Martin Lagonda a Airbus Corporate Helicopters podle svých oficiálních tiskových materiálů spolupracují posledních dvanáct měsíců na spojení toho nejlepšího ze světa designu automobilů a letounů.

Designéři obou firem spolupracují na estetickém ztvárnění prvního produktu, který má být výsledkem spojenectví mezi automobilkou a předním světovým výrobcem vrtulníků. Premiéra výsledku této spolupráce bude oficiálně odhalena v Courchevel ve francouzských Alpách dne 3. ledna 2020.

Video se připravuje ...

„Uplatňování našich vlastních principů automobilového designu v leteckém světě je fascinující výzva. Těším se na odhalení v novém roce, abychom mohli všem ukázat, čeho jsme společně dosáhli,“ řekl k novince Marek Reichman, viceprezident a generální ředitel společnosti Aston Martin Lagonda.

„Jedná se o odvážnou spolupráci, která odpovídá naší tradici experimentování s novými přístupy k designu, výsledkem je jedinečný vzhled,“ uvedl Frédéric Lemos, vedoucí společnost Airbus Corporate Helicopters.

Společnosti Aston Martin Lagonda a Airbus Corporate Helicopters prozatím bližší informace k novince neuvádí, ale neoficiální zdroje zmiňují, že výsledkem spolupráce se může stát evoluce současného vrtulníku ACH130, resp. luxusní provedení jeho interiéru právě za využití služeb designérů a specialistů britské automobilů.

Airbus Corporate Helicopters se nepouští do spolupráce s automobilovou společností poprvé a připomenout lze model H160, který vznikl ve spolupráci s návrháři Peugeot Design Lab.

Zdroj: Aston Martin Lagonda, Airbus Corporate Helicopters

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)

Doporučujeme