Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Aston Martin DP-100 Vision Gran Turismo: Virtuální britský supersport (+video)

David Bureš
Diskuze (2)
S virtuálním Britem se budou moci hráči Gran Turisma 6 projet od letošního července. Na příští měsíc je připravena aktualizace oblíbeného simulátoru.

Závodní simulátor Gran Turismo 6 umožňuje navrhnout pro tuto hru na Playstation 3 speciální vůz. Poslední automobilkou, která této možnosti využila, je Aston Martin. Jeho dílo se jmenuje Design Prototype 100.

Tvary velice futuristického automobilu navrhli přímo designéři Aston Martinu pod vedením svého šéfa Marka Reichmana. Design DP-100 rozvíjí prvky aktuálních Astonů – např. tvar masky chladiče nebo koncová světla – a ukazuje, kam až může být aktuální styl posunut.

Při návrhu byl kladen důraz také na účinnost tvarů. „Funkce vozu jako jeho aktivní aerodynamika tu nejsou jen kvůli vylepšení formy, ale také pro podpoření funkčnosti auta ve hře,“ říká šéfdesignér Aston Martinu Marek Reichman.

Reichman přiznává, že některé prvky DP-100 by se mohly objevit v sériových automobilech. Šéfdesignér značky v této souvislosti zmiňuje například zadní světla, která jsou ostatně evolucí řešení ze současných modelů značky.

Práce na tvarech vozu trvaly designérskému oddělení britské automobilky šest měsíců. Při jejich tvorbě byla použita stejná technika jako při návrhu skutečného sériového auta. Nejprve byly křivky kresleny rukou, poté následovala tvorba 3D modelu a reálné studie. Tu automobilka představuje na letošním Festivalu rychlosti v Goodwoodu.

V útrobách virtuálního vozu podle Aston Martinu pracuje uprostřed uložený vidlicový dvanáctiválec s dvěma turbodmychadly o výkonu 588 kW (800 koní). Na virtuálních tratích tak auto bude mít co ukázat.

Aston Martin je jednou z mnoha automobilek, která navrhla speciál pro hru Gran Turismo 6. Jen letos vznikly Volkswagen GTI Roadster Vision Gran Turismo, Mitsubishi XR-PHEV Evolution Vision GT či Nissan Concept 2020 Vision Gran Turismo.

David Bureš
Diskuze (2)
29. 6. 2014 20:33
Re: Ford GT90
Souhlas !! :-)
Avatar - Doupik
29. 6. 2014 14:48
Ford GT90
Připomnělo zepředu :-)
Need For Speed II