Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nissan Concept 2020 Vision Gran Turismo: Vize sporťáku a virtuální speciál

David Bureš
Diskuze (0)
Tvary futuristického speciálu pro hru Gran Turismo 6 naznačují, jak by v budoucnu mohl vypadat sporťák GT-R.

V poslední době se doslova roztrhl pytel se speciálně upravenými vozidly pro závodní hru Gran Turismo 6, kterou je možné si zahrát na konzoli Playstation. Nyní takový vůz představuje i Nissan, jehož dílo se jmenuje Concept 2020 Vision Gran Turismo.

Virtuální vůz vznikl přímo ve spolupráci s tvůrci závodního simulátoru Gran Turismo 6 z firmy Polyphony Digital. Tvary studie navrhli mladíci z evropského designérského centra Nissanu v Londýně. Ti na práci dostali volné ruce, úkol projektu zněl jednoduše: navrhněte sporťák svých snů. Na vozu pracovali také inženýři z technického centra automobilky v japonském Atsugi.

Nissan v tiskové zprávě uvádí, že tento speciál rovněž naznačuje, jak by v budoucnu mohl vypadat vysokovýkonný sportovní vůz této značky. Tvary jsou futuristkou evolucí aktuálního GT-R, speciál tak může naznačovat, jak godzilla bude jednou vypadat. Auto tvarované s ohledem na co nejlepší aerodynamiku má kabinu s konfigurací 2+2.

Concept 2020 Vision Gran Turismo bude do hry přidán po bezplatné aktualizaci, která je naplánovaná na červenec.

Závodní simulátor Gran Turismo 6 se začal prodávat loni, 15 let po debutu prvního dílu této závodní série. Novinkou byl projekt Vision Gran Turismo, v rámci nějž automobilky navrhují vozidla speciálně určená pro tuto hru.

V minulosti speciálně pro GT6 vznikly mimo jiné Mercedes-Benz AMG Vision Gran Turismo, Volkswagen GTI Roadster Vision Gran Turismo či Mitsubishi XR-PHEV Evolution Vision GT.

David Bureš
Diskuze (0)