Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Aston Martin Dragon 88: Ve znamení draka

Aleš Dragoun
Diskuze (0)
Ani Aston Martin si nemůže nechat ujít čínský trh a tamní movité zákazníky. Nabízí jim limitovanou edici Dragon 88.

Tato série je k dispozici pro bohaté klienty v celkem třech modelech: Virage, Vantage a DBS. Aston pochopitelně není první luxusní značkou, která se chce v na autosalonu v Pekingu zalíbit. Podobnou edici na počest dvacetiletého působení v Říši středu nabídlo Ferrari na bázi typu 458. Ale vraťme se k britskému vozu.

Proč Dragon 88? Pro Číňany je bájný drak symbolem, navíc letošní rok je znovu v jeho znamení. No a osmička je šťastným číslem. Zřejmě proto jsou v označení rovnou dvě. Technika se oproti standardním verzím nijak nezměnila. Důležitý je zde hlavně styl. Vozy „dračí“ edice budou lakovány v ametystové červeni, další červené Volcano a šampaňské zlaté. Tato kombinace je vůbec typická. Zlaté je totiž také logo Aston Martinu na víku zavazadlového prostoru, kryt motoru je leštěný a desetipaprsková kola na jiných autech této značky rozhodně nenajdete.

A interiér? Zde si mohou zákazníci vybrat mezi třemi odstíny červené: Spicy, Deep Purple a Chancellor. Sedadla jsou samozřejmě kožená a v opěrkách hlavy jsou vyryti draci. Opět zlatí, jak jinak? Tato barva nechybí ani na doplňcích na středové konzole, která je jinak v pianovém laku. Zájemci dostanou i luxusní koženou dárkovou krabici. V této vazbě a zlatě zdobený je rovněž manuál k vozu, který je tak skoro škoda používat. Třešničku na dortu představuje špičkové audio dánské firmy Bang & Olufsen s dvojicí neméně kvalitních sluchátek.

Série Dragon 88 je omezena na logických 88 kusů. Kolik z nich připadne na který model, výrobce bohužel nezveřejnil.

Aleš Dragoun
Diskuze (0)