Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Aston Martin představí model CC100 na oslavu svého výročí

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Letošních 24 hodin Nürburgringu se má stát místem světové premiéry dvojice Aston Martinů CC100 připravovaných na oslavu výročí britské automobilky a připomenutí jednoho slavného vítězství.

Aston Martin v letošním roce oslavuje své sté narozeniny a na právě probíhajícím autosalonu v Ženevě představuje své aktuální modely v čele se zcela novým kupé Vanquish. Vedle toho zde Ulrich Bez, šéf automobilky, v rozhovoru pro magazín Autocar uvedl, že britská značka pracuje na přípravě dvojice dvoumístných otevřených vozů s označením CC100.

Oba vozy budou vycházet z modelu V12 Vantage a mají mít moderní design, který bude lehce inspirován závodním vozem DBR1 z druhé poloviny padesátých let. Oba výroční speciály nemají mít žádné dveře nebo střechu a jejich interiér bude otevřen stejně jako u závodního klasika.

První z Aston Martinů CC100 má být postaven na oslavu stého výročí firmy, zatímco druhý bude připomínat legendární vítězství Stirlinga Mosse s DBR1 v závodě 1000 km Nürburgring z roku 1959. Tento slavný jezdec má pak s vozem DBR1 v doprovodu nových CC100 absolvovat čestné kolo v v rámci 24 hodin Nürburgringu.

K připravované dvojici Aston Martinů CC100 prozatím nebyly zveřejněny žádné bližší informace, ale Ulrich Bez údajně poodhalil, že cena těchto vozů se má pohybovat mezi 330.000 britských liber za V12 Zagato a 1.400.000 britských liber za One-77, což je skutečně velké rozpětí.

Dvojčata CC100 nemají být jedinými specialitami, které Aston Martin hodlá v letošním roce odhalit. Na letním Pebble Beach Concours d’Elegance mají mít premiéru další dva koncepční vozy.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)