Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Aston Martin ve Frankfurtu: V12 Zagato a One-77

Diskuze (0)
Vybrat si nového Astona nebylo nikdy složitější. Nové V12 Zagato je čtrnáctým modelem v současném portfoliu.

Počet modelů postavených na karbonovo-hliníkové platformě VH už čítá 13 (zahrnuty jsou všechny karosářské verze). Lidem v Aston Martinu to ale nejspíš nepřipadá moc, připravili totiž čtrnáctý model.

Exklusivní kupé V12 Zagato je hlavní hvězdou expozice na frankfurtském autosalonu. Předvedlo se ve své závodní podobě, příští rok ale zamíří k vybraným zájemcům. Těch bude 150 a musí si připravit částku odpovídající 330 tisícům liber bez daně, to je v českých cenách přes 11 milionů korun s DPH.

Novinka navazuje na legendární DB4 GT Zagato a další modely ze spolupráce britské automobilky a italské karosárny. Místo nich ale patřil prostor na stánku aktuální produkci, včetně jedné speciality.

Tím největším klenotem je již dobře známý supersport One-77. Tentokrát se ukázal v hnědé barvě, konkrétně devátý ze 77 vyrobených kusů.

Aby se nezapomnělo ani na modely bez omezení počtu vyrobených kusů, představila se novinka v řadě DBS. Tou je speciální oranžový lak určený pro novou verzi DBS Carbon Edition.




Diskuze (0)