Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Audi A5: první oficiální fotografie

Ondřej Láník
Diskuze (50)
Audi definitivně potvrdilo světovou premiéru nového kupé A5 na ženevský autosalon. Odpočítávání bylo zahájeno na speciální internetové prezentaci.

Podobně jako při představení Q7 a TT zapojí Audi do odhalování nového kupé A5 také internetovou komunitu. Audi je tak vedle Fiatu a Smartu jednou z mála evropských automobilek, které ve velkém využívají internet k prezentaci připravovaných modelů a ke komunikaci s potenciálními zákazníky.

Na stránkách byla spuštěna prezentace nového modelu Audi A5, který se s definitivní platností představí na ženevském autosalonu v březnu letošního roku. Po registraci se můžete zapojit do slosování o jeden z 555 modelů Audi A5 zmenšených v měřítku 1:43.

První oficiální snímek neprozradil mnoho. Pohled z ptačí perspektivy vlastně jen potvrzuje autentičnost špionážních snímků, která jsme v minulých měsících zveřejnili. Audi A5 bude klasické tříprostorové kupé, které nad svými konkurenty chce vynikat především velkými "o půl čísla většími" rozměry.

Nové kupé má mít délku 4,7 m a bude tak komfortnější "2+2 alternativou" modelu TT, který je sice také vybaven čtyřmi místy pro cestující, ale reálně lze sedět pouze vpředu.

Model připravovaný pod kódovým označením AU 474/475 bude podstatně větší než současné Audi A4 a díky tomu nebude přímo konkurovat dvoudveřovým BMW 3 a Mercedesům CLK. V této velikosti také není běžné nabízet pevnou skládací střechu, takže A5 bude od roku 2008 jedním z největších CC na trhu.

Motorová nabídka nebude tak překvapivá jako koncepce této řady. Půjde převážně o známé motory pokrývající pásmo od 125 do 187 kW, mluví se ale také o verzi V8 s 255 kW. Vznětová nabídka se bude skládat z motorů TDI o výkonech 118 kW (čtyřválec), 125 kW a 184 kW (oba šestiválce).

Ondřej Láník
Diskuze (50)
3. 2. 2007 22:40
Re: AUDI JEDE
:yes:
3. 2. 2007 14:51
Re: AUDI JEDE
Ja bych k te rostouci kupischoponosti dodal jesne jeden moznej faktor. Jiste uvedomeni ridicu. Uvedomeni si sam sebe. V jistem zmyslu nam to tady ukazalo BMW. Chce to fakt chlapa se vsim na spravnem miste, aby si s klidem mohl rici, ze 4x4 je fakt jenom lepsi nez zadokolka. Lepsi pro bezne ridice. A kdyz si clovek fakt dokaze rict, ze neni zrovna mistr v driftu a teda ta zadokolka (v nakem sedanu) ma akurat vyhodu pri porovnavani si bejkovstvi... A pak tu mame audi. A kolik z nas ma sedany a vlastne by jim stacili vlastne jenom jedni dvere a jenom jedna sedacka....A kdyz je to kupe krasne (coz je samozrejme na posouzeni kazdeho z nas) tak neni duvod...kdyz mas na to audi...tak kym budes mit duvod na vic nez 2 sedacky...tak uz budes mit nejspis asi dalsi/jine auto. :yes: :yes:
3. 2. 2007 00:22
Re: AUDI JEDE
:yes:
3. 2. 2007 00:22
Re: AUDI JEDE
:yes:
2. 2. 2007 22:50
Re: AUDI JEDE
:yes: :yes: