Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Audi bude vyvíjet SUV pro Porsche a VW

Diskuze (3)
Zodpovědnost za vývoj všech velkých SUV koncernu Volkswagen v budoucnu připadne konstruktérům Audi.

Krátce po informaci, že Porsche bude pro VW a Audi vyvíjet velké sedany a sportovní auta, přichází z útrob koncernu Volkswagen další zajímavá zpráva. Zatímco v interním souboji o vývoj atraktivních modelů osobních aut Audi s Porsche prohrálo, v případě velkých SUV je tomu naopak.

Audi dostane za úkol vývoj velkých SUV všech zúčastněných značek, tedy Audi, Porsche a Volkswagen. Rozhodnutí se ale dotkne všech modelů až za několik let, v jejich třetích generacích. Druhé generace Porsche Cayenne a Volkswagenu Touareg se začaly prodávat letos, Audi Q7 čeká generační obměna za dva roky, ale vývoj modelu je téměř hotový.

Dále Audi povede vývoj chystaného Porsche Cajun, postaveného na základě Audi Q5, který nemá u značky Volkswagen svojí obdobu.

Toto rozhodnutí je součástí komplexního plánu rozdělení vývojových kapacit v rámci VW Group. Volkswagen bude vyvíjet malá a kompaktní auta s motorem napříč na platformě MQB určené pro 40 různých modelů (včetně např. Audi A3), Audi bude pokračovat ve vývoji své platformy MLB (používá ji např. Audi A4, A5 a Q5) a nyní také dostane na starost velká SUV. Úkolem Porsche je vyvíjet platformu pro luxusní auta (Bentley a nástupce Porsche Panamera) a dvojici platforem s motorem uprostřed vpředu a uprostřed vzadu – užití najde u značek Audi, Lamborghini a Porsche.

Diskuze (3)
12. 12. 2010 16:04
Hotovo
Auto je prakticky hotové, teď se jen řeší jak trochu odrbat palubovku aby nebyla pro VW moc dobrá a řeší se technický problém jak na to naroubovat světla z Pola >:D
Avatar - dicky
12. 12. 2010 10:01
audiporschvagen
ty same dily do vsech aut a tu samou technologii akorat s jinou maskou prodejme vsem lidem od skodovkaru az po cayenne
chytre vymysleno