Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Audi posílá nový Allroad quattro do výroby

Ondřej Láník
Diskuze (28)
Automobilky chystají nové modely, představují studie, získávají reakce zákazníků a až s odstupem času potvrzují, že to co jsme viděli před rokem, se opravdu bude vyrábět. Čekal ale někdo, že se nové Audi Allroad Quattro nebude vyrábět?

Vypadá to trochu jako hra na kočku a myš. Automobilky chystají nové modely, představují je jako studie, získávají reakce potenciálních zákazníků i odborné veřejnosti a teprve s odstupem času potvrzují, že to co jsme viděli před rokem, se opravdu bude vyrábět. Čekal ale někdo, že se nové Audi Allroad Quattro nebude vyrábět?

První Allroad stanovil nová měřítka v rámci lehkých SUV. Místo laciného přístupu, kdy se původně osobní automobil jen designérsky obrní, zvolila automobilka, která pohon všech kol staví na vrchol firemních hodnot, technicky náročnější cestu. K pohonu všech kol přidala mj. do té doby mezi SUV neobvyklé vzduchové odpružení, což povýšilo komfort, užitek a potenciál na novou úroveň, kterou automobil tohoto segmentu do té doby jen těžko dosahoval. Tomu odpovídaly také ceny, ale to nevadilo 90 tisícům zákazníků, kteří si první allroad koupili.

V Neckarsulmu už netrpělivě očekávají příchod nového allroadu. Ten se ještě jako studie představil letos na počátku roku na autosalonu v Detroitu. Novinka plná elektroniky měla celkem futuristické detaily, ale rysy nového sériového allroadu snad každý rozeznal. Podle oficiálního prohlášení automobilky bude nové Audi allroad quattro uvedeno na trh v polovině příštího roku.

Pozn.: Na obrázcích v galerii je studie představená na Detroit Auto Show 2005.

Ondřej Láník
Diskuze (28)