Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

AUTO 7 - 06/05

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)
Mít v nabídce vůz kategorie crossover, to začíná být u prestižních značek téměř povinností. A Mazda by zřejmě ráda automobilkám zvučnějšího jména nějaké ty zájemce o rychlá luxusní SUV vyfoukla.

OBSAH 06/05

PŘÍMO NA VĚC…

PREMIÉRA 6

Mít v nabídce vůz kategorie crossover, to začíná být u prestižních značek téměř povinností. A Mazda by zřejmě ráda automobilkám zvučnějšího jména nějaké ty zájemce o rychlá luxusní SUV vyfoukla.

NOVINKY 8

Největší novinkou uplynulého týdne bylo bezesporu představení sériové verze Nissanu Note. Faceliftem prošlo BMW řady 7 a představíme vám také zbylé „střípky“ z dvou amerických autosalonů (Los Angeles a Detroit).

TAJNÉ PROJEKTY 14

Nový Chrysler Neon nebude mít se svým předchůdcem nic společného. Tedy možná až

na jméno. Na trhu by mohl být už koncem roku, my už ale teď víme něco více.

JÍZDA 16

Zjistili jsme, jak jezdí Chevrolet Kalos s třídveřovou karoserií. Na mezinárodních testech jsme se zajímali i o budoucnost této značky.

TEST 20

Otestovali jsme nabroušené Subaru Legacy 3.0R Spec B s manuální šestistupňovou převodovkou. Tohle kombi je opravdu jedinečné.

TEST 26

Na trhu už je osm let, ale příliš to na něm není znát. Land Rover Freelander Td4 prošel naším redakčním testem. Má sice hodně stísněný interiér, ale vzhledově je stále svěží.

TEST 27

Nejsilnější turbodiesel a převodovka s dvojitou spojkou DSG - tak byl vybaven Seat Toledo nové generace. Jaké v nás toto spojení zanechalo dojmy?

SPOTŘEBITELSKÝ TEST 42

V tomto vydání zahajujeme další spotřebitelský test. Na paškál jsme si tentokrát vzali Peugeot 407 SW poháněný osvědčeným turbodieselem 2.0 HDI o výkonu 100 kW. Článek v tomto vydání si klade za cíl vám našeho nového společníka detailně představit.

...A VŠE KOLEM

AKCE      18

Ve Finsku za polárním kruhem jsme měli možnost ve dvacetistupňových mrazech vyzkoušet řadu modelů z nabídky švédské automobilky Volvo. S kterým se nám řádilo nejlépe?

SERIÁL 22

V tomto vydání startujeme seriál o alternativních palivech. Nemohli jsme začít jinak než shrnutím výhod a nevýhod LPG.

TUNING 24

Úpravce Eibach připravil pro novou generaci mustangu hodně zajímavý kit. Steinmetz si vzal do parády Opel Vectra Caravan a ukážeme vám i hodně nabroušené Porsche Cayenne.

BAZAR 28

Mercedes se v roce 1997 vydal do pro něj neznámých vod se svou třídou A. Počátky byly hodně těžké a málem skončily fiaskem kvůli losímu testu. „Áčko" to ale ustálo, a na světě tak zůstal zajímavý prostorový koncept.

PRODEJNÍ AKCE 29

Přestože na konci ledna skončily některé cenové akce na osobní vozy, není vyloučeno, že importéři jejich platnost prodlouží do února nebo svou nabídku ještě upraví.

PATINA 34

Proslulý Citroęn DS oslaví letos padesátiny. Je to jeden z nejsličnějších a nejslavnějších automobilů všech dob. Vyráběl se plných dvacet let, ovšem jeho popularita zdaleka neuhasla.

LAHUDKA 36

Atraktivní roadster Saturn Sky je údajně nástinem toho, jak by mohl v budoucnu vypadat Opel GT.

SPORT 40

Kolotoč MS v rallye odstartoval nejprestižnějším podnikem - Rallye Monte Carlo. To bylo letos pro Česko hodně úspěšné, bodovala škodovka i Roman Kresta za volantem Fordu Focus WRC.

CO JE TO? 44

Budoucnost světel patří diodám. Představíme vám také systém ochrany pasažérů Renaultu.




Odkazy:

www.auto7.cz

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)