Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

AUTO 7 - 22/04

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)
Autosalon v Paříži měl pořadové číslo 103. Další zajímavá čísla: 61 světových premiér, mezi nimi i jedna česká: Škoda Octavia. K tomu ještě jedno naše číslo. Devět. Tolik stránek je věnováno automobilové akci letošního podzimu aktuálně v našem týdeníku.

OBSAH 22/04

Novinky 6

Autosalon v Paříži měl pořadové číslo 103. Další zajímavá čísla: 61 světových premiér, mezi nimi i jedna česká: Škoda Octavia. K tomu ještě jedno naše číslo. Devět. Tolik stránek je věnováno automobilové výstavní akci letošního podzimu aktuálně v našem týdeníku. K pokladům pařížského autosalonu se však budeme vracet v mnoha následujících číslech.

Tajné projekty 16

Audi připravuje SUV s přitažlivým názvem odvozeným od předchozí studie a také od známého amerického závodu do vrchu – Audi Pikes Peak. V rámci koncernové strategie bylo při tvorbě nového modelu využito vyzkoušených prvků ze sesterských značek. Touareg se hodil i k maskování prototypu.

Test 18

Pod kapotu nové octavie montuje automobilka Škoda i špičkové zážehové motory s přímým vstřikováním. Jak se nám jezdilo se šestnáctistovkou FSI, jaká jsou světla a stíny této motorizace?

Test 26

Jak se shodl tradiční německý automobil s italským srdcem? Opel Corsa jsme vyzkoušeli s motorem 1.3 CDTi, což je však import z Itálie. Můžeme konstatovat, že spolupráce severu s jihem se vydařila.

Test 28

Benzinový šestiválec 2,2 l určitě ladí s trojkovým bavorákem. Je to však lepší volba než čtyřválcový turbodiesel?

Test 33

Kdo chce poznat skutečnou vitaru, musí s ní do terénu. Nesmí se nechat odradit tím, že je mu uhlazeně vyhlížejícího vozu a hlavně interiéru pro takovou exkurzi líto. Bude za to odměněn: Suzuki Vitara zvládne většinou víc, než kolik řidič předpokládá.

Test 35

Faceliftovaný Nissan Primera si hraje na schovávanou, všechny své novinky ukryl do interiéru, palubního počítače a schoval do podvozku.

Patina 20

Německá strana Krušných hor se na tři dny změnila v automobilové muzeum, po tamních silnicích jezdilo na 160 velmi čilých automobilových veteránů. Reportáž máme přímo z místa spolujezdce ve voze Porsche 356 z roku 1952.

Tuning 24

Jak se dá proměnit Honda Civic z roku 1993?

Prodejní akce 29

Automobilky otevírají dveře svých dealerství a za nimi jsou mnohdy připraveny velice zajímavé slevy. Jak ušetřit při nákupu automobilu, kdy, kde a kolik? Do jakého termínu platí slevy? Pravidelný týdenní přehled zvýhodnění.

Lahůdka 36

Moderna i klasika – to je Peugeot 907. Dvoumístné kupé typu Grand Tourisme.

Bazar 38

Nejmenší velkoprostorový automobil své doby – Twingo. Tento renault láká svým specifickým designem a praktickými vlastnostmi také v bazaru.

Co je to? 39

Aktivní podvozek od firmy Bose. Výrobce audio-systému si hraje tentokrát na jiném písečku.

Téma 40

Při Německém mistrovství cestovních vozů (DTM) v Brně se nejvíc radoval Švéd Ekström, který si s vozem Audi Sport Abt zajistil již před posledním závodem na Hockenheimringu titul. Smolařem byl naopak Jarek Janiš – po poškození vozu objel jen jedno kolo.

Stres 42

Kolikátou již zažíváme ropnou krizi? Jak ovlivňuje ropa svět, čím se řídí její cena, lze odhadnout budoucí vývoj? Budeme muset chodit pěšky nebo jezdit na bicyklech?

Seriál 44

Další vhodnou silnici pro kabriolety jsme tentokrát hledali s Peugeotem 307 CC, jedním z moderních představitelů této automobilové kategorie. Tentokrát jsme zamířili do oblasti Českého Švýcarska.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)