Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

AUTO 7 - 33/04

Tomáš Zajíček
Diskuze (0)
V předposledním letošním vydání vám exkluzivně přinášíme kompletní fotogalerii kalendáře Pirelli pro rok 2005. Představíme vám i zcela nový Mercedes M a ve srovnávacím testu kombiků se dozvíte, je-li lepší Ford Mondeo, Nissan Primera či Renault Laguna.

V předposledním letošním vydání vám exkluzivně přinášíme kompletní fotogalerii kalendáře Pirelli pro rok 2005. Představíme vám i zcela nový Mercedes třídy M a ve srovnávacím testu kombiků střední třídy se dozvíte, je-li lepší Ford Mondeo, Nissan Primera či Renault Laguna.

Přímo na věc…

PREMIÉRA

Ačkoliv se na trhu objeví až příští rok, my už dnes známe jeho podobu a první oficiální informace. Dlouho očekávaná nová třída M od Mercedesu přináší spoustu technických vylepšení a nových designérských prvků.

NOVINKY

Uplynulý týden byl plný novinek. Objevily se první informace o novém Porsche Carrera Cabriolet, český trh byl obohacen hned několika novinkami, Ford plánuje nový ostrý Focus RS, Mitsubishi prezentuje dvě novinky a v Mladé Boleslavi byla otevřena zajímavá zkušebna airbagů.

TAJNÉ PROJEKTY

Automobilka BMW už testuje ryze sportovní verzi M3 o své nové řady 3. Sehnali jsme špionážní fotky. Naopak zcela nezamaskované jsme přistihli Mitsubishi Lancer Evo IX.

JÍZDA

V noblesním sedanu Peugeot 607 jsme pluli po silnicích Kalábrie. Nový turbodiesel 2.7 HDI o výkonu 150 kW dosahuje maximálního točivého momentu 440 Nm již při 1900 otáčkách za minutu!

SROVNÁVACÍ TEST

Auta, nebo stěhováky? Kombíky střední třídy můžete pojmout jako až luxusní osobní vozy, ale rovněž jako velmi praktické pomocníky. Porovnávali jsme trio Ford Mondeo, Nissan Primera a Renault Laguna z obou hledisek. Pod jejich kapotami byly moderní turbodiesely, zaměřili jsme se proto i na ekonomiku provozu.

TUNING

Smart od Brabuse: Malý, ale vzteklý! Série 101 kusů má svou logiku, motor byl posílen na 101 koní. Ovšem to zdaleka není všechno, co jsme vypátrali ve světě tuningu.

LAHŮDKA

Každé porsche je skutečnou lahůdkou. A co teprve nový kabriolet Porsche Carrera! Sehnali jsme první oficiální fotografie a zjistili, který trh bude pro toto auto bezesporu nejdůležitější. Český to asi nebude, ale přesto už můžete začít šetřit.

…a vše kolem

STORY

Intervaly výměny olejů u osobních vozů se prodloužily za 50 let více než třicetkrát a spotřeba klesla na desetinu. Mají však současné lhůty (až 30 000, resp. 50 000 km) jen výhody?

PATINA

Tradice výroby velkých automobilů začala v automobilce Škoda v době první republiky. Jak vypadaly tehdejší modely Superb?

SERVIS

Drobnost, ale důležitá. Stěrače. Jak docílit toho, abyste z vozu vždy dobře viděli?

PRODEJNÍ AKCE

Prodejci jsou schopni dovézt koupený automobil převázaný stuhou takřka až pod vánoční stromek. Jak na takovém dárku co nejvíc ušetřit? Prostudujte pravidelný přehled slev a zvýhodnění.

SERVIS

Leasing odolal legislativním změnám a zavedl novou službu, která komplikuje situaci podvodníkům.

BAZAR

Potřebujete mít spolehlivé auto pro obtížné podmínky? Nabízí se ojeté Subaru Legacy.

CO JE TO?

Nabízíme tři zajímavosti. Panoramtickou střechu 407 SW, nový boční airbag třídy A a ESP od Bosche pro lehké užitkové vozy.

SERVIS

Proč jsou důležité originální náhradní díly? Vysvětlíme na příkladu vozů Škoda.

SERIÁL

Tentokrát pomáháme s orientací ve vánočním terénu. Co můžete darovat majiteli a milovníku off-roadů?

RELAX

Kalendář Pirelli. Slova jsou zbytečná.

SPORT

Jak ochránit v soutěžním voze to nejcennější – hlavu řidiče? Jak postupuje firma Citroën?




Odkazy:

www.auto7.cz

Tomáš Zajíček
Diskuze (0)