Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

AUTO.CZ model 2004: velký facelift serveru

Ondřej Láník
Diskuze (29)
Server AUTO.CZ se podrobil faceliftu, který sjednocuje informace několika rozsáhlých rubrik (magazín, news, formule 1, rally, katalog, diskuse, …). Informační obsah je od pondělí 15. března 2004 podáván čtenářům v nové formě.

Server AUTO.CZ se podrobil faceliftu, který sjednocuje informace několika rozsáhlých sekcí (magazín, news, formule 1, rally, katalog, diskuse, …). Informační obsah je od pondělí 15. března 2004 podáván čtenářům v nové formě, která rozvíjí původní design.

Nejprve trocha historie...

Původní server AUTO.CZ, který vznikal v pionýrských dobách internetu, kdy byly k síti připojeny ty lepší univerzity, softwarové firmy a skupinka šťastlivců, kteří šli s dobou a mohli si připojení k síti sítí dovolit. Za 6 let se toho mnoho změnilo na internetu i serveru AUTO.CZ.

Původní základ – autokatalog, jsme před lety doplnili o magazín, ve kterém se pravidelně objevují testy nových automobilů (dnes jich v archivu najdete přes 400), podrobné popisy novinek, recenze ojetých automobilů a také pohledy do bohaté automobilové historie. Svým rozsahem je magazín AUTO.CZ ojedinělý nejen na českém internetu, ale troufáme si říci i v celosvětovém měřítku. Zatím jsme totiž na internetu nenašli tolik testů a článků s automobilovou tématikou na jednom místě, nepočítáme-li zpoplatněné databáze renomovaných časopisů.

Ale AUTO.CZ nejsou jen testy. Oblíbené diskusní fórum Motorcafé se stalo místem, kde se probírají závody formule1, automobilové novinky a události, nová nebo ojetá auta, a to ze všech možných stran. Je to už nějaký rok co jsme zavedli denní zpravodajství na news.auto.cz, detailní zpravodajství ze závodů formule 1 (formule1.auto.cz či na samostatné doméně www.formule1.cz) a v poslední době také aktuální zprávy ze světových rallye (wrc.auto.cz).

Nové AUTO.CZ

Cílem AUTO.CZ vždy bylo přinášet kvalitní obsah a tak v naší automobilové redakci bohužel nezbýval čas na aktualizaci vzhledu stránek, podle nejnovějších trendů. Právě představený „facelift“ sjednocuje všechny sekce serveru do jednotného vzhledu.

Nejmarkantnější jsou změny na homepage, která je nyní tvořena čtyřmi sloupci z nichž každý ukazuje novinky v jednotlivých sekcích: magazínu, news, formule1 a wrc.

Nyní by měl každý čtenář, který zadá do svého vyhledávače www.auto.cz, rychle najít požadované informace prostřednictvím hlavního rozbalovacího menu, v levém krajním sloupci. Toto menu vás bude provázet ve všech sekcích serveru AUTO.CZ, takže by neměl být problém snadno přejít například z news do formule 1 a zpět.

Na hlavní stránce AUTO.CZ se nově v prostředním sloupci zobrazují aktuální denní zprávy (levá část) a aktuální články v magazínu AUTO.CZ. Zcela nová diskusní sekce Motorcafé je uživatelsky příjemnější.

Ti z vás, kteří se k internetu připojujete přes modem, již snad zaznamenali rychlejší načítání stránek.

Další novinky budou brzy následovat, ale nejprve musíme vše nové dovést k plné funkčnosti, proto prosíme o strpení. Máte-li pro nás nějaký námět na zlepšení nebo pokud jste našli nějakou chybu na novém AUTO.CZ, budeme rádi, když nám dáte vědět prostřednictvím diskuze.

Ondřej Láník
Diskuze (29)