Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Autobusům Student Agency roste počet cestujících

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (14)
Autobusy společnosti Student Agency prolomily za první pololetí letošního roku hranici tří milionů přepravených osob.

Za prvních šest měsíců tohoto roku přepravily žluté autobusy Student Agency na pravidelných vnitrostátních a mezinárodních linkách celkem 3,09 milionů cestujících oproti 2,65 milionů za stejné období roku 2013.

V meziročním srovnání tak počet cestujících, kteří využívají služeb pravidelných linek Student Agency, vzrostl o téměř 16 %.

Z celkového počtu přepravených osob připadlo v první polovině letošního roku 2,6 milionu na vnitrostátní dopravu a 0,49 milionu na mezinárodní dopravu. V loňském roce to bylo 2,2 milionu a 0,45 milionu.

Celkem bylo letos od začátku ledna do konce června vypraveno 62.249 spojů, z nichž bylo 52.794 na vnitrostátních linkách a 9.455 na mezinárodních linkách.

Ivana Kašická, ředitelka autobusové dopravy Student Agency, v souvislosti s těmito výsledky uvedla, že společnost velmi těší vývoj na lince Brno – Jihlava – Praha, kde je i při probíhající rekonstrukci a stavebních úpravách D1 evidován meziroční nárůst v počtu přepravených osob na úrovni sedmi procent.

Úspěch mají i nové linky, což velmi dobře dokazují statistiky. Za roční fungování linky Praha – Most/Chomutov se počet přepravených osob přehoupl přes 354.000 osob. V polovině září letošního roku bude navíc jízdní řád této linky rozšířen o nové spoje.

Kladné statistiky mají i další dvě nové linky. Na trase Brno – České Budějovice bylo za šest měsíců tohoto roku přepraveno 46.900 osob a došlo k rozšíření počtu spojů. U nově otevřené trasy Brno - Zlín vzrost počet přepravených osob na 83.200 osob.

Navýšení počtu cestujících přes pět procent došlo na linkách Praha – Plzeň (5,8 %) a Praha – Cheb/Karlovy Vary (5,9 %). Skutečně výrazným nárůstem se může pochlubit linka Praha – České Budějovice/Český Krumlov, na níž i se i díky navýšení spojů, zvýšil počet přepravených osob o 20,6 %. Extrémního zvýšení cestujících oproti loňskému roku o 40 % pak došlo na lince Brno – Ostrava.

Mezinárodní linky, které zaznamenávají největší nárůsty, jsou především ty, které směřují do blízkého zahraničí.

Mimořádnému zájmu se těší linky do Itálie, které Student Agency provozuje na dvou trasách, jimiž jsou Praha – Řím/Neapol a Praha – Janov. Právě na těchto dvou linkách bylo letos přepraveno o 24 % více cestujících než v loňském roce.

V loňském roce došlo k rozšíření jízdního řádu do Vídně a tento krok měl dopad na zvýšení počtu přepravených osob, tento nárůst činil 13,12 %. V případě Berlína došlo k meziročnímu nárůstu o 21 % a podobného výsledku 20,8 % bylo dosaženo i na lince do Budapešti.

Na základě těchto statistických dat se společnost Student Agency rozhodla pro letošní letní sezónu rozšířit počet spojů do Říma, Paříže a Budapešti.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (14)
Avatar - dolfi
6. 8. 2014 22:06
Re: Student Agency
Pravdou je, že se s jejich autobusy setkávám, když řídím auto, proto taky diskutuji na serveru auto.cz a ne autobus.cz... ;-) Musím konstatovat, že větší hovada než řidiče SA neznám... Už jsem kvůli nim uvažoval o pořízení kamery do auta, abych mohl jejich nebezpečné a ohrožující manévry nahrát a dát někam na web... ;-\
6. 8. 2014 20:42
Re: Student Agency
kraviny ktore nevyuziju..
cestoval si autobusom vobec? ako pisu pani vyssie, komfort cestovania je neporovnatelny s beznymi prepravcami ci SADkami. Nejde o obrazovky, to uz je len skor bonus ako aj wifi ...
Samozrejme suhlasim s tym ze sadky prevadzkuju a musia prevadzkovat aj nerentabilne spoje to je fakt do ktorych sukromnik asi nikdy nepojde z logickeho hladiska, tiez by som predsa nekupil autobus a neposlal ho niekam kde by som mal s nim len naklady a ziadny zisk.
chodim medzinarodnou linkou praha - SK a spokojnost, ale parkrat som bohuzial musel cestovat aj inym dopravcom nakolko bol student vypredany a bola to zufalost sama, naposledy som takto vychytal ICOM ci co to bolo, prevadzkovat autobus na okresne linky na medzinarodnej linke s komfortom porovnatelnym s MHD, to je na maslu, sa mi nechcelo verit ze do toho mam vazne nastupit ...
proste jednoznacne student, comfort sluzby personal, vzdy prijemny ! narozdiel od spravania sa vodicov u inych dopravcov ...
Avatar - dolfi
6. 8. 2014 20:13
Re: Student Agency
Lidi jsou jak ovce, nechají se nalákat na blbosti, které ani nevyužijí... :no:
6. 8. 2014 14:51
Re: Student Agency
Kdyby sadka provozovala své stroje pouze na tak lukrativních a permanentně vytížených linkách, jako je Praha - Brno a pod, třeba by taky nakoupila jiné busy. I když je provoz na hluboce ztrátových linkách dotován obcemi a nevím, z čeho ještě všeho, na dotykáče pro každého pasažéra to asi fakt nebude.
Avatar - dolfi
6. 8. 2014 14:33
Re: Student Agency
Asi jim trochu dochází dech, když se pokouší vyrazit peníze ze státu s pomocí žalob... :no: