Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Autobusy FlixBus jsou na Mapy Google

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Autobusové spoje společnosti FlixBus jsou nyní dostupné v plánovači tras na Mapách Google.

Přepravní služba Google nabízí na Mapy Google nově vedle leteckých, železničních a místních spojů i možnost vyhledávání autobusů dopravní společnosti FlixBus. To znamená, že všech jejích 120.000 spojů lze nyní sledovat prostřednictvím této služby, propojující mapy měst a místní dopravu se sítí autobusů FlixBus.

Cestující si na Mapách Google může zvolit místo odjezdu a destinaci, včetně zadání možnost „Veřejná přeprava“ a preferovaných dopravních prostředků. Pokud si vybere možnost „autobus“, zobrazí se spoje společnosti FlixBus.

Pro zajištění nejvyšší kvality informací v aplikacích třetích stran, včetně zákonných omezení a časových pásem, vyvinula společnost FlixBus ve spolupráci s holandskou nadací OpenGeo jízdní řád GTFS, který byl důkladně ověřován s dalšími partnery.

Pro větší transparentnost a propojení odlišných konceptů jízdních řádů jsou data dostupná veřejnosti. Google Transit nabízí příležitost, jak tyto informace zákazníkům poskytovat jednoduchou formou a za všech okolností.

Data GTFS budou dostupná například pro operátory autobusových stanic, kteří je mohou umístit na informační panely, včetně údajů o destinacích, odjezdech, příjezdech a přestupech.

Společnost FlixBus a nadace OpenGeo nyní spolupracují na dalším kroku. Díky němu se mají již brzy stát autobusy FlixBus prvními dálkovými spoji s informacemi v reálném čase na Mapách Google. V současnosti je již tato služba dostupná v aplikaci FlixBus.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)