Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Autodrom Most ukončí sezónu setkáním a závody klasik, vstup je zdarma

Ondřej Mára
Diskuze (3)

Rušná závodní sezóna mosteckého okruhu se pomalu chýlí ke konci, na její závěr si však pořadatelé přichystali pro fanoušky skvělé představení.

V sobotu 8. října se totiž na mosteckém okruhu setkají závodní vozy z 60. a 80. let, jejichž řidiči budou bojovat o Zlatý ananas – putovní pohár série Histo Cup. Diváci se tak mohou těšit na ikonické stroje jako Ford GT40, BMW M3 E30, Opel Ascona SR/E, Alfa Romeo Giulia 1600 Super, historické formule a řadu dalších zajímavých automobilů.

Divákům bude navíc umožněn vstup i do paddocku, kde si budou moci všechny vozy prohlédnout z bezprostřední blízkosti. Tím ale sobotní program ani zdaleka nekončí, počítá se totiž také s účastí majitelů a sběratelů klasických automobilů z řad široké veřejnosti.

Vedle setkání automobilových klubů a individuálních majitelů budou v rámci The Most Classic probíhat na malém závodním okruhu také jízdy pravidelnosti a odborná porota vybere v soutěži elegance nejkrásnější vůz, jehož majitel se může těšit na cenu od české hodinářské manufaktury Bohematic.

Zájemci z řad majitelů a sběratelů klasických vozů, kteří chtějí své vozy vystavit, se mohou registrovat prostřednictvím webových stránek okruhu. Na výběr jsou celkem čtyři varianty vystavení a prezentace vozu (mini/základní/okruh/VIP).

Video se připravuje ...

Základní znamená pouze prostor pro vystavení vozu a účastnickou plaketku, VIP registrace ale zajistí i občerstvení, jízdu na malém okruhu, spanilou jízdu na velkém okruhu, 3 kola na velkém okruhu a další VIP výhody. Uzávěrka pro individuální registrace vozů na webu je 3. října.

Sobotní program pak uzavře společná spanilá jízda na velkém okruhu, která odstartuje od 18:00. Jako poděkování za přízeň v uplynulé sezóně je přitom vstup pro diváky zcela zdarma.

Chceme vytvořit akci, kterou si všichni především užijeme, a mostecký autodrom je pro podobná setkání skvělým místem. Rozsáhlý areál nám umožňuje sestavit program tak, aby si v něm každý našel to svoje. Na velkém okruhu můžete sledovat závodní týmy. Na polygonu bude připraven okruh pro soutěžní jízdy pravidelnosti, do kterých se může přihlásit každý majitel klasického vozu nebo youngtimeru,“ vysvětluje hlavní body Radek Laube, jeden z organizátorů The Most Classic. 

Samozřejmě bude také možnost vůz i jen jednoduše vystavit a setkat se s ostatními majiteli a fanoušky, podobně jako na klasickém srazu. Účastníci se budou moci například také připojit k některé z tematických přednášek doprovodného programu v naší Auto Galerii,“ dodává Laube.

Ondřej Mára
Diskuze (3)

Doporučujeme

Avatar - Dzakobo
28. 9. 2022 11:34
Re: Dycky Most
Taky se tam chystám, z Ústí to mám kousek ;-)
27. 9. 2022 16:08
Re: Dycky Most
Díval jsem se na stránky Histo Cupu a jsou tam nádherná auta. Bude to stát za to!

A souhlasím s tebou, to co provedli Abrahámovci s Brnem je ostuda, znásilnění a krádež. Nechutné zázemí s toaletami, za které by se musela stydět nejzašlejší benzínka v Africe, neudržované boxy, hlavní tribuna a nakonec rozpadající se asfalt. To jsou perly, které těžko jinde vidět. Slavný okruh s obrovským potenciálem dokázali za pár let dovést do bodu, ze kterého téměř není návratu.

Most i přes problémy s hlukem ukazuje, že se to dá dělat i u nás na úrovni. Většina zázemí zrekonstruovaná, celý okruh má už nový povrch, slušné stravování, vycvičení maršálové...za to všechno člověk promine i oproti Brnu méně zajímavý layout dráhy. Most umí :yes:
Avatar - speedfred
27. 9. 2022 15:41
Dycky Most
Tam to na okruhu aspoň trochu žije (však Brno) a vcelku sa o to starajú. Mne ten okruh nakoniec aj zapáčil ako som ho kedysi nemusel.Teraz si tam zájdem zablbnúť veľmi rád aj keď je trochu z ruky.
Toto by asi stálo za pozretie, vidieť vysnívané autá svojho detstva na živo a v akcii.