Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Barbus: Podívejte se, jak se z obyčejné Karosy stal bar!

Martin Machala
Diskuze (1)
Co může vzniknout z obyčejného městského autobusu Karosa, dokazuje následující video a fotografie, dokumentující přerod běžného MHD v pojízdný bar – Barbus.

Kdysi jezdil v Brně na Masarykův okruh jako běžná linka MHD. A ironií osudu je, že nyní slouží na Autodromu v Mostě, ovšem v mnohem prestižnější roli. Už není jen číslem, ale má své jméno a mnohem zábavnější funkci. Z anonymní bílo-červené Karosy se během pár měsíců stal ve firmě Benet pojízdný bar - Barbus.

Na začátku byl nápad lidí z Autodromu Most na něco, čím by oživili své aktivity. A když může fungovat pojízdná masna, knihovna nebo party-tramvaj, proč by nemohl fungovat bar na kolech?

Jako základ posloužil běžný městský autobus MHD z parku Dopravního podniku města Brno, konkrétně Karosa B951 s šestiválcovým motorem Iveco Cursor F2 o výkonu 180 kW a samočinnou převodovkou. Na 11,3 metrech se už dá něco vymyslet, a tak interiér Barbusu tvoří bar se zázemím a posezením, které je také možné rozšířit i ven pod výsuvnou markýzu. Zábava tak může fungovat kdekoliv a v jakoukoliv roční dobu. Každopádně mostecký Barbus dokazuje, jak dobrý nápad a schopné ruce dokážou z obyčejného autobusu MHD vytvořit zábavnou věc na kolech…

Video se připravuje ...

Martin Machala
Diskuze (1)
13. 11. 2016 12:03
Nápad.
Celkom zaujímavý nápad. Podobný mali pred dlhším časom u nás - ako priestory kaviarne boli použité dva vyradené kĺbové autobusy Ikarus. Samozrejme, v tomto prípade nejde o pojazdnú kaviareň, je priamo v budove autobusovej stanice Mlynské Nivy v Bratislave. [odkaz] [odkaz] [odkaz] [odkaz] [odkaz]