Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Barum Continental plánuje rozšíření výroby v Otrokovicích

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)
Plánované rozšíření výroby se uskuteční ve dvou etapách a pokud půjde vše podle plánu, ukončeno bude v závěru příštího roku.

Otrokovický výrobce pneumatik - Barum Continental - plánuje rozšíření výroby. Hodlá nakoupit stroje, zprovoznit nové skladovací haly a změnit uspořádání výrobních linek. Informaci podnik zveřejnil ve svých firemních novinách. Výši investice firma nesdělila.

Plánované rozšíření výroby se uskuteční ve dvou etapách a pokud půjde vše podle plánu, ukončeno bude v závěru příštího roku. "Vše se bude odehrávat za plného provozu s cílem neomezit stávající chod výrobního zařízení," napsal ve zprávě ředitel divize komerčních pneu Jan Smolka.

Například do konce května má být dokončena přístavba jedné výrobní haly. Odborníci zde poté namontují technologie. Podnik tak chce mimo jiné navýšit výrobu vysokorychlostních pneumatik.

Otrokovický výrobce pneumatik je českou divizí německého koncernu Continental. Firma je největším zaměstnavatelem ve Zlínském kraji, předloni v ní pracovalo zhruba 3400 lidí. V Otrokovicích vyrábí pneumatiky pro osobní, nákladní i speciální vozy.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)