Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Barumu Continental loni vzrostly tržby o 22 % na 42,7 mld. Kč

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)
Zisk podniku mírně klesl, činil 1,54 miliardy korun.

Otrokovickému výrobci pneumatik, podniku Barum Continental, loni podle auditovaných čísel meziročně vzrostly tržby za prodej zboží, vlastních výrobků a služeb o 22 procent na 42,7 miliardy korun. Zisk podniku mírně klesl, činil 1,54 miliardy korun. Meziročně to je o 7,6 procenta méně. Na konci roku 2009 to bylo 1,66 miliardy korun. ČTK to zjistila ze zprávy auditora zveřejněné v obchodním rejstříku.

Barum Continental se v minulých letech významně potýkal s hospodářskou krizí. Kromě jiných úspor musel propustit několik stovek lidí. I tak je ale největším zaměstnavatelem ve Zlínském kraji.

Na konci roku 2009 ve společnosti pracovalo 3389 lidí. Ze zprávy auditora zveřejněné v obchodním rejstříku vyplývá, že během uplynulého roku se situace zlepšila. Barum Continental zaměstnával na konci roku 2010 o 103 lidí více, tedy 3492.

O tom, že se firmě daří, svědčí i fakt, že v letošním roce plánuje rozšíření výroby. Ve svých firemních novinách Barum Continental nedávno zveřejnil, že nakoupí stroje, zprovozní nové skladovací haly. Výši investice firma nesdělila. Se skokovým zvyšováním počtu zaměstnanců zatím nepočítá.

Plánované rozšíření výroby se uskuteční ve dvou etapách a pokud půjde vše podle plánu, ukončeno bude v závěru příštího roku. "Vše se bude odehrávat za plného provozu s cílem neomezit stávající chod výrobního zařízení," napsal ve zprávě ředitel divize komerčních pneu Jan Smolka.

Otrokovický výrobce pneumatik je českou divizí německého koncernu Continental. Ten si letos připomíná 140. výročí od svého vzniku. Od svého založení v roce 1871 se neustále rozrůstá. V roce 2010 společnost Continental Corporation dosáhla celosvětového obratu 26 miliard eur (přibližně 631,15 korun). Nyní zaměstnává 155.000 lidí ve 45 zemích.

Continental AG je v České republice zastoupen výrobními a prodejními jednotkami v Adršpachu, Brandýse nad Labem, Frenštátě pod Radhoštěm, Jičíně, Otrokovicích a Trutnově, které zaměstnávají na 12.000 pracovníků.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)