Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Bentley Arnage: výkonnější klasik

Ondřej Láník
Diskuze (57)
Péče věnovaná před dvěma roky podvozku se nyní zúročí, protože Arnage dostává výkonnější provedení klasického motoru 6,75 V8 a konečně také šestistupňovou automatickou převodovku ZF.

Vlajková loď automobilky Bentley se v aktuálním provedení poprvé představila v roce 1998. Péče věnovaná před dvěma roky podvozku se nyní zúročí, protože Arnage dostává výkonnější provedení klasického motoru 6,75 V8 a konečně také šestistupňovou automatickou převodovku ZF.

Změny na letitém osmiválci s objemem 6752 cm3 jej přivádí k emisním standardům Euro 4 a k lepším technickým parametrům. Nejrychlejší Arnage T s přeplňovaným motorem dosahuje nejvyššího výkonu 372 kW a maxima točivého momentu 1000 Nm (dosud 336 kW resp. 875 Nm). Změny byly provedeny mimo jiné na systému přeplňování a ventilových rozvodech. Slabší provedení pro Arnage R posílilo ze 298 kW na 336 kW, tedy na úroveň dosavadního Arnage T. K lepším dynamickým vlastnostem přispěla moderní šestistupňová automatická převodovka ZF.

Arnage T dosahuje nyní nejvyšší rychlosti 288 km/h (dříve 270 km/h), slabší R jede analogicky k předchozímu odstavci 270 km/h (tj. +20 km/h).

V sériové výbavě všech modelů je podélně a výškově nastavitelný sloupek volantu, systém kontroly tlaku v pneumatikách, nově nastavený stabilizační systém, palubní telefonní systém s Bluetooth a příplatkové elektricky ovládané "Flying B" na chladiči. Zákazníci mohou volit sportovní režim aktivních tlumičů nezávisle na sportovním režimu automatické převodovky. K dispozici je nová paleta vnějších barev, druhů čalounění a kol z lehkých slitin.

Nový Arnage 2007 bude dodáván již od letošního září.

Ondřej Láník
Diskuze (57)