Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Bentley Continental: Dvě nové edice exkluzivně pro Čínu

Aleš Dragoun
Diskuze (6)
Bentley přiveze na autosalon do Pekingu dvě nové speciální edice modelu Continental. Nové verze nesou označení Continental Flying Spur Speed China a Continental GT Design Series China. Budou určeny pouze pro čínské zákazníky.

Sedan Bentley Continental Flying Spur Speed China má interiér ve světlé hnědě obšité kůži, tuto kombinaci doplňuje dekor z ušlechtilého ořechového dřeva. Na zadních sedadlech najdeme polštáře s okřídlenými logy Bentley. Pochopitelně nemohou chybět emblémy speciální série na prazích i středové konzole, stylizované B pak najdeme na zadních sloupcích. Exteriér Flying Spur Speed China je lakován speciální metalízou s hnědovínovým nádechem. Kola jsou dvacetipalcová a mají dvanáct dvojitých paprsků.

Technika se příliš nezměnila, pouze podvozek je ještě více komfortní, byla změněna charakteristika odpružení. Rovněž výfukový systém doznal drobných úprav ke snížení hluku. Šestilitrový motor W12 je schopen automobil katapultovat z 0 na 100 km/h během 4,8 s a rozjet jej až na 322 km/h. Bentley u svých modelů zůstává stále u klasického klíčku zapalování, který si ovšem majitel tohoto vozu může uložit do exkluzivní vitrínky.

Kupé Continental GT Design Series China má vnitřní prostor čalouněn v kontrastních světlých a tmavých odstínech, rovněž středová konzola je v pianové černi. Obšití je pak oranžové a koresponduje s lakem karoserie. Kola mají odlišný design se šesti dvojitými paprsky.

Bentley je přítomen na čínském trhu již od roku 2002 a loni zde prodal 421 svých patřičně drahých vozů. V současné době má v nejlidnatější zemi světa devět dealerů a letos by měli přibýt další čtyři. Autosalon Auto China se koná v Pekingu od 23. dubna do 2. května 2010.

Aleš Dragoun
Diskuze (6)
Avatar - salamoon
26. 4. 2010 10:39
Re: Čína, Čína, Čína...
:yes:
Avatar - twistedTSD
25. 4. 2010 21:14
Re: Čína, Čína, Čína...
doba se meni... ;-)
Avatar - jozephko
25. 4. 2010 18:24
Už sa pomaly každý tlačí Číňanom do .....
Už pomaly neprejde deň, aby som sa nedočítal, že nejaká značka bude predávať model výhradne pre Čínu (Peugeot, Audi, Škoda, BMW, Mercedes, Lamborghini a teraz Bentley). Ešte v polovici 80.rokov priemerný Číňan videl osobné auto akurát tak na obrázku, a teraz sa im každý tlačí niekam. Vidieť, že peniaze nepoznajú žiadnu ideológiu - buď ich nemáš alebo máš a potom je jedno, kto si.
25. 4. 2010 18:18
...
šinská auto moc dobrá auto...
25. 4. 2010 14:56
Čína, Čína, Čína...
Jen samá Čína, kdo to má číst? Když se dostanu na Auto.cz tak se těším že si přečtu o autech, ale dočkám se jen prodlouženejch limuzím pro Čínu, Čínský nekvalitní kopie všech světových značek a nakonec se dočtu, že je to stejně pro šikmovokouny v Číně. Tak proč o tom píšete? Asi redakci podplatila čínská vláda a nebo jsou v redakci samí Číňani. Vzpamatujte se, za chvíli zde budou jen články o čínských autech (kopiích)