Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BharatBenz: Daimler má novou značku pro Indii

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Německý koncern Daimler představil novou značku nákladních automobilů BharatBenz pro indický trh.

Německý koncern Daimler, který je největším výrobcem užitkových vozidel na světě, představil pátou značku v portfoliu Daimler Trucks. Nová značka BharatBenz má v blízké budoucnosti zákazníkům v Indii nabídnout celou řadu nákladních automobilů o hmotnosti od 6 do 49 tun.

Dr. Dieter Zetsche, předseda představenstva společnosti Daimler AG a vedoucí Mercedes-Benz Cars, mimo jiné uvedl, že vozy značky BharatBenz budou vyvíjeny v Indii přímo pro indický trh.

Andreas Renschler, v představenstvu společnosti Daimler AG zodpovědný za Daimler Trucks a Daimler Buses řekl, že Indie se stala druhým největším světovým trhem pro střední a těžké nákladní automobily.

Důvodem pro vznik nové značky nákladních vozidel je i indická ekonomika, která v loňském třetím čtvrtletí vzrostla o 8,9 % a v příštích deseti letech se její růst odhaduje mezi 7 a 8 %. Očekává se také, že indická produkce nákladních vozů se do roku 2020 zdvojnásobí.

Základem pro lehké nákladní vozy značky BharatBenz se stane Fuso Canter, zatímco střední a těžké vozy budou vycházet z nákladních automobilů Mercedes-Benz. Všechny modely nové značky budou přizpůsobeny specifickým podmínkám indického trhu.

Vznik názvu BharatBenz má jednoduchý původ. Slovo Bharat znamená v různých nářečích Indie.

První sériové automobily značky BharatBenz mají opouštět nový výrobní závod v Oragadam poblíž Chennai v roce 2012. Na ploše o rozloze 160 hektarů v současnosti vyrůstá kromě samotné továrny i testovací dráha pro nákladní automobily. Celkové investice do projektu jsou přes 700 milionů Euro.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)