Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW 03 Coupe od designéra Porsche je cool sportovní elektromobil

Lukáš Volšický
Diskuze (8)

Profesionální automobilový designér pracující pro Porsche se rozhodl vzít design bavoráků do vlastních rukou a odhaluje virtuální koncept BMW 03 Coupe s elektrickým pohonem.

Nejnovější designový jazyk bavoráků je už pravidelným terčem posměchu při uvádění nových modelů značky. Až kontroverzní ledvinky na masce chladiče jsou jen pouhou špičkou ledovce, protože z některých nových modelů značky se vytratily i další charakteristické stylingové prvky značky, jako je v minulosti tradiční Hofmeisterova křivka. A to inspirovalo jednoho z designérů Porsche, aby vyvinul a představil vlastní vizi budoucích bavoráků.

Lukas Wenzhöfer, profesionální automobilový designér vytvářející 3D modely pro Porsche, bere potenciální design budoucích bavoráků do svých rukou a odhaluje unikátní vizi nového sportovního kupé s futuristickým stylingem. Jmenuje se BMW 03 Coupe a je digitálním konceptem, s jehož pomocí se grafik od Porsche rozhodl zahanbit celé designové oddělení mnichovské značky.

Tvůrce jej představuje jako alternativní designový směr pro BMW a jeho cílem bylo vyvinout „něco jiného, minimalistického a čistého“. Design studie 03 Coupe se inspiruje ikonickými tvary klasických i současných bavoráků a má být sportovním elektromobilem s tradičním pohonem zadních kol. Stejnou architekturu přitom mnichovské BMW vyvíjí pro novou modelovou řadu Neue Klasse.

Video se připravuje ...

Bezemisní elektrický pohon můžeme odhadovat i z absence výfukových koncovek. Virtuální BMW 03 Coupe je přibližně stejně velké jako BMW M2 předchozí generace a má všechny designové rysy, jaké máme na bavorácích rádi. Relativně decentní a malé ledvinky i slavnou Hofmeisterovu křivku – typickou zalomenou linii bočních oken ve spodní části C sloupku.

Futuristicky vypadající BMW 03 Coupe by nepochybně osvěžilo aktuální modelovou řadu mnichovské automobilky, ale s jistotou můžeme říci, že jej nikdy neuvidíme v sériové výrobě. Je však zajímavou ukázkou toho, jak by mohly vypadat nové bavoráky, kdyby se v designovém oddělení značky objevila nová krev.

Anketa

Líbí se vám koncept BMW 03 Coupe?

Ano, vyrobte ho!
Ne, ať se ztratí v propadlišti dejin

Lukáš Volšický
Diskuze (8)

Doporučujeme

4. 3. 2024 23:58
Re: Niekto respektuje historiu
Týmto by teda bohvieakú dieru do sveta nespravili, je to podobne hnusné, ako väčšina elektrických BMW.
4. 3. 2024 21:15
Niekto respektuje historiu
Za mna je tento koncept vyrazne pritazlivejsi ako sucasna produkcia BMW. Je len na hanbu, ze niekto od Porsche dokaze navhrnut karoseriu pre BMW vo volnom case vyrazne atraktivnejsiu a s mnohymi odkazmi na slavne historicke modely. A BMW ma aj tak v pazi. O 20 rokov ich premiove cinske znacky vytlacia aj z EU. Potom budu vyrabat mozno kolobezky a pisacie stroje a mozno ...robertkov😂
4. 3. 2024 19:12
Re: Možno cool
double
4. 3. 2024 19:12
Re: Možno cool
Musím souhlasit, vypadá to děsně :no:
Avatar - Mokrous
4. 3. 2024 18:35
Hned mi naskočilo toto:
https://youtu.be/8fASAbvg9U8

čas 0:17 - 0:22