Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

„Klauní bota“ se nevrátí. BMW Touring Coupé zůstane konceptem

Marek Bednář
Diskuze (0)

BMW Z4 Coupé se s největší pravděpodobností nedočkáme. Pouhých 50 kusů v přepočtu za téměř 6 milionů korun za jeden patrně není dost na to, aby automobilka schválila výrobu.

Když BMW loni na Concorso d’Eleganza Villa d’Este představilo koncept současné Z4 ve formě kupé, nazvané Concept Touring Coupé, dostalo se mu nadšených reakcí. Byl by to zajímavý nástupce původní „klauní boty“, tedy modelu Z3 Coupé z let 1998 – 2002. Právě jemu totiž byla podobná záď konceptu, mnohem spíš než Z4 Coupé se splývavou zádí.

Jenže zda se bude takové auto i vyrábět, bylo od začátku přinejmenším nejisté a automobilka o tomhle tématu odmítala mluvit. Podle informací webu BMWBlog, který se odkazuje na nejmenované zdroje zevnitř automobilky, o něm však vážně přemýšlela.

Video se připravuje ...

Technickým základem by byla verze Z4 M40i a automobilka zjistila, že by bylo ekonomické vyrobit a prodat 50 aut v ceně nejméně 250 tisíc dolarů (5,86 milionu korun) za kus. To však nebylo dost na to, aby projektu dala zelenou.

Web dále píše, že kupé – či snad spíše shooting brake – na základě Z4 byla hračkou designérského týmu a že byla hotová dlouhou dobu předtím, než se ukázala veřejnosti. A také, že produkce současné generace Z4 má skončit v březnu 2026, a to bez přímého nástupce, přinejmenším prozatím. Ve stejném roce se také má poroučet kabrio řady 8.

Anketa

Souhlasíte s rozhodnutím BMW nevyrábět kupé-verzi Z4?

Ano, je třeba šetřit, aby bylo na vývoj elektromobilů
Pokud by byla jen pro ty nejbohatší, nemá valného smyslu
Ne, i kdyby vzniklo jen deset kusů, stála by za to

Marek Bednář
Diskuze (0)

Doporučujeme