Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW chystá model 2 Gran Coupe. Bude to předokolka

Michal Fokt
Diskuze (36)
Přechod kompaktních bavoráků na předokolkovou platformu je všeobecně známá věc. Hovořilo se však o tom, že modely kupé budou této mutace ušetřeny...

BMW je (minimálně do příchodu kompaktu Cadillacu) poslední luxusní značkou, která nabízí v nižší střední třídě auto s pohonem zadních kol. Ale to se postupně mění, řady 1 a 2 postupně přejdou na pohon předních, respektive všech čtyř kol. Existuje sice jistá naděje, že dvojkové kupé bude coby sportovní model i nadále zadokolkou, jak tvrdí některé zdroje, ale nejnovější informace tyto spekulace řádně podrývají.

Podle nich BMW připravuje model 2 Gran Coupe, tedy sedan se siluetou kupé, jenž spočívá na předokolkové platformě. A vývoj už je v pokročilé fázi, vývojový prototyp kupé se čtyřmi dveřmi byl na speciální akci představen vybraným stávájícím zákazníkům dvojkové řady. Ti hovoří kromě změny poháněné nápravy též o "novém designu" přídě i zádě (ve srovnání s aktuálním kupé řady 2) a delším rozvoru náprav.

Hosté akce měli možnost s autem jezdit a porovnat jej s Audi A3 a Mercedesem třídy A coby hlavními konkurenty chystaného modelu, jenž bylo možné zkonfrontovat též s trojkovým BMW za účelem porovnání obdobné jízdní dynamiky. Není však jasné, o jakých motorických verzích byla řeč. Vše ale nasvědčuje tomu, že v nižší střední třídě už můžeme na zadokolky pomalu zapomenout, poslední záchranou bude Cadillac, jenž zatím stále odmítá využít předokolkové techniky koncernu GM a raději downsizuje šasi modelu ATS.

Michal Fokt
Diskuze (36)
13. 8. 2016 11:41
Re: BMW
Tak na to si pockam :-) :yes:
12. 8. 2016 19:29
Re: BMW
Já to bral jako dvě oddělené myšlenky (odstavce). I když by člověk normálně použil dva nové řádky, ne jen jeden, ale ne každý to tak dělá. První, že přijde i čtyřkolka, byť bude drahá. A druhá, že má kompaktnější auta rád, protože se s nimi lépe jezdí ve městě.
12. 8. 2016 18:21
Re: BMW
V Motoringu jezdil Karpat s normální Giulií, přičemž ji hrozně chválil a zdůrazňoval tam, že svým charakterem a naladěním se normální Giulia od verze QV moc neliší. Že je to údajně jízdně nejlepší auto střední třídy, jaké kdy řídil a že prý jestli to nevyhraje titul auta roku, roztrhá svůj řidičák. :-)

12. 8. 2016 16:58
Re: mala alfa s pohonom zadnej napravy
Lexus CT200 ma techniku Priusu = motor vpredu napric, pohon prednich kol: [odkaz]
12. 8. 2016 16:58
Re: 2 Gran coupe
Souhlasim >:D :yes: