Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW investuje do výroby Mini v Británii půl miliardy liber

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)
Automobilka BMW již v Británii od roku 2000 investovala miliardu liber.

Německá automobilka BMW v příštích třech letech investuje v Británii 500 milionů liber (13,6 miliardy Kč), a to zejména do zařízení na výrobu nové generace malých vozů Mini. Oznámila to firma, která je největším producentem luxusních automobilů na světě.

"Začali jsme své britské továrny připravovat na výrobu nové generace vozů Mini a tato investice podtrhuje skutečnost, že Británie zůstane srdcem produkce vozů Mini," uvedla společnost.

Investice BMW podle internetového serveru BBC ochrání více než 5000 pracovních míst. Britský automobilový sektor zaměstnává ve výrobě zhruba 300.000 lidí. Automobilka BMW již v Británii od roku 2000 investovala miliardu liber. Podílí se zhruba jedním procentem na celkovém vývozu zboží z Británie.

Společnost BMW v loňském roce prudce zvýšila čistý zisk na rekordních 3,234 miliardy eur (78 miliard Kč) z 210 milionů eur v předchozím roce, kdy byly výsledky zasaženy světovou hospodářskou a finanční krizí.

Generální ředitel BMW Norbert Reithofer minulý měsíc uvedl, že automobilka uvažuje o výstavbě dalších továren mimo Evropu, díky kterým by mohla lépe těžit z rychlého růstu poptávky na trzích v Asii a Latinské Americe.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)