Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW M4 Convertible částečně odhaleno díky patentovým snímkům

Ondřej Mára
Diskuze (3)

Ani nová generace ostrého kupé BMW M4 nepřijde o verzi se stahovací střechou, která k požitkům ze silného stroje přidá i zážitek z jízdy s nebem nad hlavou.

Otevřené ostré modely BMW z dílny divize M bývají často zdrojem určitých kontroverzí. Zatímco část veřejnosti odsuzuje přidanou hmotnost a sníženou tuhost kvůli otevřené střeše, další  část veřejnosti se nemůže nabažit požitků z jízdy s otevřeným výkonným vozem s nebem nad hlavou. A o tento požitek nebudou ochuzeni ani s novou generací modelu M4.

Na internetovém fóru BMW i4 se totiž objevily grafické návrhy nové generace BMW M4 Convertible, které pochází z patentové kanceláře. A i když se zatím jedná pouze o černobílou grafiku, podoba by měla být finální. Na co se tedy můžeme těšit?

Nová generace BMW M4 Convertible pro modelový rok 2022 dostane látkovou střechu, čímž automobilka ušetří na komplexnosti stahovacího systému a tím pádem i hmotnosti. Při vyspělosti moderních látek používaných na střechách kabrioletů bychom se přitom ani nebáli vysoké hlučnosti či ústupků v oblasti tepelného komfortu.

Přední polovina vozu zůstává bez výraznějších patrných změn, které se odehrály zejména v zadní části vozu. Kabriolet nemá tak plynule protaženou a pozvolna klesající zadní linku střechy, která musí kvůli skládání do připraveného prostoru končit podstatně dříve. Navíc se z profilu měnila i linie prosklení za dveřmi.

Společně s pozměněnými tvary v oblasti střechy a zadních partií vozu můžeme automaticky počítat také s přidanými výztuhami, kterými bude BMW dohánět ztrátu tuhosti kvůli odstraněné střeše. M-nárazníky a doplňky však zůstaly na svém místě, stejně jako čtveřice výrazných koncovek výfuku.

Ondřej Mára
Diskuze (3)

Doporučujeme

Avatar - Czerwik
16. 12. 2020 10:35
hmm
to si mohli ušetriť čas... toto nikto normálny predsa kopírovať nebude... :D
15. 12. 2020 19:07
Nádhera
Nádhera - tleskám jim - na tváře.
15. 12. 2020 15:31
vyhublý bobr
Vypadá to jako vyhublý, placatý bobr.