Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW Motorrad zjednodušuje bezdrátovou komunikaci motorkářů

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

BMW Motorrad uvádí komunikační systém, který lze zabudovat do prakticky jakékoli helmy. Novinka následně umožní skupinovou komunikaci s ostatními jezdci na motocyklech.

 

Nový komunikační systém BMW Motorrad Fit-for-All umožňuje jezdcům být navzájem v kontaktu, poslouchat oblíbenou hudbu, vést telefonní hovory a nechat se navádět navigací BMW Motorrad Navigator. Nový systém je vhodný pro všechny motocyklové přilby BMW s výjimkou BMW Motorrad Bowler, ale může být zabudován i do přileb jiných výrobců.

Na helmě nezávislý systém byl koncipován jako komunikační prostředek mezi jezdcem a jeho spolujezdcem, ovšem umožňuje komunikovat až šesti motorkářům v soukromém režimu prostřednictvím komunikačního modulu Bike-to-Bike.

Dosah komunikačního modulu mezi dvěma motocykly je až 300 metrů. Ve skupině činí dosah za ideálních podmínek až dva kilometry. Jezdci si mohou pomocí aplikace, která je bezplatná, vybrat mezi soukromým a veřejným režimem. Ve veřejném režimu lze propojit až šest motocyklů.

Fit-for-All lze ovládat pomocí tří tlačítek. Různé kombinace tlačítek mají umožnit snadné párování se systémem interkomu, ovládání hlasitosti, zapínání a vypínání, a také přístup do konfiguračního nastavení. Ovládací jednotka je umístěna na levé straně přilby a má být odolná jak vůči UV záření, tak i povětrnostním vlivům.

Kromě bezdrátového hlasového spojení mezi jezdcem a spolujezdcem umožňuje systém Fit-for-All komunikaci také s dalšími zařízeními podporujícími technologii Bluetooth. To znamená, že lze přijímat i pokyny od navigace BMW Motorrad Navigator. Možné jsou také telefonické hovory, pokud je nablízku vhodný chytrý telefon. Totéž platí pro přehrávání hudby přes audiosystém BMW nebo kompatibilní koncová zařízení. To vše nejen pro jezdce, ale také pro spolujezdce.

Příjemný zážitek z komunikace za jízdy má u nového systému zajistit automatické potlačování hluku, čisté přehrávání hudby a vysoká kvalita řeči. Provoz bez dobíjení je možný až 8 hodin (560 mAh). BMW Motorrad uvádí, že základní kit Fit-for-All doplňuje nabídku již dostupných komunikačních systémů této značky a je s nimi kompatibilní.

Zdroj: BMW Motorrad

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

Doporučujeme