Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW řady 3 jako novodobé retro: Co byste řekli na návrat malých ledvinek?

Jan Zajíc
Diskuze (38)

Ledviny vozů BMW jsou v poslední době obrovským tématem. Jak by to ale vypadalo, kdyby se mnichovští namísto zvětšování vydali opačně?

Rostoucí ledvinky na přídích vozů BMW se řeší už hodně dlouho, koncept nové generace řady 4 a následné představení sériového auta, to bylo jen takové přilití oleje do ohně. Trend velkých ledvin však pokračuje a zdá se, že nejinak tomu bude v budoucnu.

Aktuální generace BMW řady 3 (G20) však zůstává stále ještě „normální“ trojkou se střízlivě velkými ledvinkami. To ostrá M3 už dostane ty obrovské po vzoru řady 4, respektive M4. Jak by to ale vypadalo, kdyby se mnichovští vydali zcela opačným směrem a jejich aktuální tvorba více odkazovala na historii?

Video se připravuje ...

Na to se teď můžeme podívat v přiložené fotogalerii. Kolega a grafik Honza Lušovský si představil, jak by mohlo vypadat moderní BMW řady 3 s retro nádechem. Asi vás nepřekvapí, že inspirací pro vznik této vize se stala první generace řady 3 označována jako E21. Všimnout si tak můžeme především přepracované světelné techniky – přední světlomety jsou kulaté, zadní svítilny zase užší a opticky propojené. Kromě jiné masky a pozměněných prolisů si můžeme všimnout také toho, že moderní interpretace dřívější řady 3 dostává pár dveří navíc.

Co myslíte, mělo by takovýto návrat ke kořenům v nabídce značky BMW smysl, nebo jsou maličké ledvinky definitivně out? Dali byste přednost něčemu podobnému před obrovskými ledvinami současné řady 4? Určitě nám dejte vědět v přiložené anketě.

Co vy a ledvinky BMW?
  • Jsem pro návrat malých
    79,9%
  • Ty z posledních let jsou akorát
    12,5%
  • Jen ať rostou!
    7,6%
Děkujeme za váš hlas.
Celkem hlasovalo 855 čtenářů.

Jan Zajíc
Diskuze (38)

Doporučujeme

10. 2. 2021 16:26
Tohle ne
Tak nevím, mě to spíš připomíná zepředu E30, která ale měla vždycky 4 světla, ze strany nějakej šedej produkt VW group (na BMW krátká příď a "všechno mezi koly" a místo Hofmeistrova oblouku jsou zadní dveře, jako ze Superba), no a zezadu... No, BMW ne... Sorry jako...
10. 2. 2021 12:35
Re: Osobně
Já tam teda z BMW designu vidím něco obrovskýho. :D
Avatar - Ozzman
10. 2. 2021 07:04
Re: Osobně
To je děs...a přitom nová 5er a 3er vypadá dobře i bez těchto bobřích zubů...
9. 2. 2021 19:33
Re: Myšlenka dobrá
To nemá nič, je to len zlátaný obrázok.
9. 2. 2021 16:16
Ať grafik sbali rysovaci tabuli
Vždyť ty malby (navrhy) zobrazují vozidlo které je vysoké a úzké a vůbec nebudí zajem, nebo nějaké emoce, kola uvnitř blatniku, vůbec ne rozkroceny postoj, není tam dlouhá kapota, vůbec žádné DNA BMW. Spíš v tom vidím rapid :-(