Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW údajně zvažuje, že koupí značku De Tomaso

David Bureš
Diskuze (59)
Nedávný comeback slavné italské značky skončil jejím bankrotem. Spasí ji nový majitel?

Italský výrobce aut De Tomaso je od letošního května na prodej. Značku by podle posledních zpráv mohla koupit mnichovská automobilka BMW.

Vyplývá to alespoň z prohlášení odborů, podle kterého italský ministr průmyslu potvrdil, že

mezi zájemci o značku De Tomaso je i BMW.

„Máme potvrzeno, že rozhovory s možnými italskými partnery (kteří by koupili strukturální majetek) a BMW pokračují,“ uvedl Giuseppe Anfuso, turínský sekretář odborové organizace UILM, po setkání zástupců ministerstva, odborů, vlády regionu Piemont a vedení města Grugliasco.

Samotné BMW přitom v květnu prohlašovalo, že nemá o značku De Tomaso nebo její továrny zájem. Nyní se k situaci mnichovský výrobce zatím nevyjádřil.

Cílem italského ministerstva průmyslu je, aby byl "proces prodeje" De Tomasa zahájen v polovině října.

De Tomaso zkrachovalo letos poté, co se dostalo do finančních problémů, které nevyřešil ani prodej práv na výrobu crossoveru DeAuville nejmenované čínské společnosti. Kvůli bankrotu zůstalo 1.000 zaměstnanců továrny Grugliasco bez práce. Tento závod nedaleko Turína dříve patřil Pininfarině.

Majitel automobilky Gian Mario Rossignolo tak své ambiciózní plány nedokončil, místo toho dokonce skončil za mřížemi, a to kvůli podezření ze zneužití prostředků od daňových poplatníků. Rossignolo plánoval, že De Tomaso bude v budoucnu prodávat 8.000 aut ročně – tři tisíce crossoverů, tři tisíce sedanů a dva tisíce kupé.

David Bureš
Diskuze (59)
Avatar - Hammunasakra
19. 9. 2012 21:32
Re: BMW
...eeeh?? 8-s
Avatar - Hammunasakra
19. 9. 2012 21:29
Re: BMW
Nu já VÍM proč byl Veyron "prodělečný" - to je (totiž) MÁ "parketa/profese" ;-)
19. 9. 2012 12:55
Re: BMW
Očividně neznáš. >:D Jako vždy.
19. 9. 2012 12:54
Re: BMW
Fyzice neporučíš. Bez sorry, jsi opět mimo. Zkus se zamyslet, proč je Veyron prodělečný projekt.
Avatar - Hammunasakra
18. 9. 2012 23:25
Re: BMW
(sorry ale) NEeee ;-)
Veyron bohužel (krom "ohromujících" čísel - reálně NEpoužitelných - třeba jen díky spotřebě - absurdní náklady znemožňující běžný provoz i pro ULTRAbohaté NEkomentuji) nepřinesl NIC "technologicky mimořádného" - jeho pojetí a technická řešení jsou spíš takového "poručíme větru dešti" (sovětského) typu = naplánoVWaných cílů BYLO dosaženo (za jakou cenu raději rozebírat NEbudeme.. :-)