Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Brazilský duster po faceliftu „zdobí“ bradavice. Navíc je dražší než v Česku

Ondřej Šámal
Diskuze (0)

Zatímco Evropané se v příštím roce mohou těšit na třetí generaci Dacie Duster, v Brazílii tenhle model ještě chvíli vydrží v současném vydání. To v rámci čekání na nástupce dostane facelift s výrazným předním nárazníkem s dvojicí světel.

Dacia Duster patří mezi nejoblíbenější SUV své kategorie. Mateřský Renault tenhle model navíc pod svým jménem prodává i ve světě. Svého času šlo dokonce o nejoblíbenější model francouzského výrobce. Koupit si jej mohou také zákazníci v Brazílii, která patří k nejdůležitějším trhům Renaultu. Jestliže Evropané se už pomalu mohou těšit na třetí vydání na nové platformě CMF-B, díky níž si SUV osvojí například hybridní pohon, Brazilci se zatím musejí vystačit s odcházející verzí.

Ta se však brzy ukáže ve zmodernizované podobě, která částečně odpovídá faceliftu „naší“ Dacie Duster. Jednou ze změn budou jiná koncová světla s grafikou připomínající ležaté písmeno Y. Renault Duster Plus dostane také odlišné přední světlomety s upravenou maskou chladiče. Jestliže však jihoameričtí zájemci zvolí volitelný paket Outsider, dostanou mimo jiné přední nárazník s dvojicí přídavných světel, která však připomínají bradavice. Naštěstí se jedná o svobodnou volbu.

Video se připravuje ...

Renault Duster Plus s šesticí airbagů na brazilském trhu nebude žádná „lidovka“. Ceny se mají pohybovat v rozmezí 122.290 až 153.890 realů (560 až 705 tisíc korun). Ostatně ani současné provedení není z levného kraje. Aktuálně totiž začíná na 118.690 realech, což je v přepočtu asi 544 tisíc korun, a končí na zhruba 682.000 Kč za čtyřválcovou třináctistovku TCe ve výbavě Iconic. 

V Česku přitom Dacia Duster startuje na 410.500 Kč za tříválec 1.0 TCe s 67 kilowatty, přičemž na opačném konci nabídky najdeme dosluhující diesel 1.5 Blue dCi s 84 kW, pohonem všech kol v linii Extreme za 587.600 korun.

Ondřej Šámal
Diskuze (0)

Doporučujeme