Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Bridgestone Fleetpulse: Sledování pneu

Ladislav Černý
Diskuze (0)
Společnost Bridgestone oznámila na veletrhu IAA, že do prodeje uvádí systém sledování tlaku v pneumatikách Fleetpulse.

Prostoje vozidel stále patří mezi největší výzvy, jimž v současnosti čelí podnikatelé v dopravě. Fleetpulse používá aplikaci pro mobilní telefony, centrální webové stránky a systém pro sledování tlaku v pneumatikách TPMS. Systém významně zvyšuje transparentnost technického stavu vozidel, čímž snižuje pravděpodobnost neočekávaných, nákladných a potenciálně nebezpečných poruch a defektů.

Díky pokroku ve vývoji senzorů a síťově propojených technologií lze nyní v dosud nevídaném rozsahu monitorovat provozní vlastnosti vozidla a jeho technický stav. Fleetpulse poskytuje tyto informace fleetovým zákazníkům, aby věděli, co se děje s jejich vozovým parkem, a mohli svým řidičům usnadňovat život na cestách.Řidiči a technici mají se speciální aplikací Fleetpulse Android k dispozici uživatelsky přívětivou platformu pro snadné kontroly technického stavu vozidel, která nahrazuje současný manuální postup.

Manažeři vozových parků a údržby pak mají prostřednictvím centrálního internetového portálu Fleetpulse přístup k aktuálním datům o stavu jejich celého vozového parku, uloženým v cloudu, a to včetně provozních údajů a informací o defektech a poškozeních. Přímo z aplikace Fleetpulse mohou pomocí zpráv předávat individuální pokyny řidičům a technikům – například nový kontrolní seznam, termín servisu nebo dokonce instrukci ke stažení vozidla z provozu.

Služba je poskytována včetně hardwaru pro systém TPMS ve vozidle. Jeho součástí jsou senzory Tirematics a hardwarový klíč. Fleetpulse po připojení k systému TPMS vozidla automaticky shromažďuje data o tlaku pneumatik. To přispívá ke snadnému udržování správného tlaku v pneumatikách, což je zásadní, protože 30 % defektů je způsobeno nízkým tlakem v pneumatikách, 90 % defektů týkajících se pneumatik je způsobeno pozvolnou ztrátou tlaku a 20 % pneumatik provozovaných užitkových vozidel bývá výrazně podhuštěno. Fleetpulse zajistí udržování správného tlaku v pneumatikách, čímž pomáhá předcházet defektům, nadměrnému opotřebení a zbytečnému zvyšování spotřeby paliva.

V současnosti je Fleetpulse jediným řešením na trhu, které kombinuje kontroly vozidel, rezervaci servisního termínu, správu vozového parku a TPMS na jediné platformě, a zároveň umožňuje komunikaci v reálném čase mezi řidiči, techniky a fleetovými manažery prostřednictvím cloudu. Fleetpulse lze používat kdykoli, jakýmkoli řidičem, napříč všemi značkami pneumatik. Aplikace je k dispozici pro zařízení s operačním systémem Android.

Hardware pro TPMS bude možné pořídit na internetu nebo od vybraných prodejců. Jeho cena by se měla uživateli vrátit během jednoho roku na základě předpokladu, že typická souprava tahače a návěsu, provozovaná s optimálním tlakem v pneumatikách, dokáže v průměru ušetřit až 1100 eur za rok na nákladech za palivo, pneumatiky a odstraňování defektů. Systém Fleetpulse tak výrazně rozšiřuje již dříve známé a používané systémy v rámci služby Total Tyre Care.

Ladislav Černý
Diskuze (0)

Doporučujeme