Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Budoucí modely Jaguar mohou být díky nové továrně ještě luxusnější

Ondřej Mára
Diskuze (8)

Nové vozy Jaguar by se mohly stát v blízké budoucnosti ještě luxusnějšími. Nově dosazený designový ředitel totiž sází na přínos nového designového oddělení.

To bylo nedávno otevřeno jako součást investice do závodu Jaguar Land Rover v Gaydonu, jež přišla na 500 milionů liber. Nové centrum by však mělo podstatně navýšit schopnost automobilky produkovat působivé koncepty i produkční vozy.

Nové oddělení dostalo bohatou technickou a technologickou výbavu, která se skládá například z kombinace sofistikovaných grafických stanic a platforem pro hliněné modely. Na opracování těchto modelů pak bude pracovat až 30 speciálních frézovacích strojů, zatímco ve starém závodu Jaguar Whitley byly pouze dva. V této budově se navíc bude scházet až 280 zaměstnanců z designového oddělení, což je zatím nejvíce v celé historii značky.

Julian Thomson, který na pozici designového šéfa Jaguaru celkem nedávno vystřídal Iana Calluma, během slavnostního otevření nových prostor uvedl, že designové centrum umožní značce dále rozvíjet její ideály. A možná právě směrem k ještě luxusnějším vozům.

Mohli bychom se stát ještě více Jaguar,“ citoval Thomsona web AutoExpress. „Jako automobilku nás čekají změny, ale také změny na trhu zákazníků a v požadavcích a očekávání zákazníků. Možná se stane Jaguar ještě okázalejším: nové designové centrum nám dovolí zvýšit obrátky na zcela novou úroveň.

Adam Holton, šéfdesignér exteriérů vozu Jaguar, však dodal, že se nové centrum zaměří spíše na odlaďování současných vozů Jaguar, než na tvorbu konceptů dalších modelových řad.  Podle jeho slov pomůže nové oddělení spíše urychlit procesy a vložit trochu více úsilí a sofistikovanosti do všeho, co designéři v Jaguaru vytváří.

Ondřej Mára
Diskuze (8)

Doporučujeme

Avatar - Barrichello
2. 10. 2019 09:50
Re: No to jsem zvědav
Do autorizáku to nikdo nevozí, to sou měniči dílů a za tu generálku motoru, pokud by jí uměli udělat by chtěli tak 200 litrů. Samozřejmě neofiko servisy zaměřené na JLR nebo lidé co do těch aut dělaj.
a můžeš si počíst i na zahraničních forech :-)
Avatar - fOE
2. 10. 2019 08:05
Re: No to jsem zvědav
A to se bavime o autorizacich, nebo o garaznicich co servisuji z nemec dotazene zarucene po prvnim majiteli, doktorovi co s tim jezdil o vikendu do kostela, za tech 10 let, najel obligatnich 119tis km?
Avatar - Barrichello
1. 10. 2019 23:27
Re: No to jsem zvědav
zajed si do servisu nebo k někomu kdo ty auta dělá a zeptej se kolik má na dvorku zadřenejch 2,7 a 3,0 D a kolik už jich dělal. Budeš zírat.

A jaký to má kvalitní DPF :-)

Mezi servismeny o tom kolují vtipy, že s každou třetí výměnou oleje je ntuný vyměnit i motor.
Avatar - fOE
1. 10. 2019 18:37
Re: No to jsem zvědav
Jop, neni den co bych nepotkal alespon 2 smutne majitele xj v nafte stat na dalnici vedle sveho milacka, neb jim klekl motor, uz zase. :-)
1. 10. 2019 16:05
Re: No to jsem zvědav
Predaje v europe