Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Budoucí vlajková loď Cadillacu se bude prodávat i v Evropě

Ondřej Chamilla
Diskuze (37)
Luxusní model Cadillacu, který bude vrcholem nabídky této americké značky, se má prodávat i v Evropě. Je možné, že použije označení LTS.

Pamatujete si na dechberoucí koncepty Cadillacu Ciel a Elmiraj? Právě tyto dva vozy se staly předlohou pro nový luxusní model značky, který se podle posledních zpráv přímo z automobilky dostane i na evropský trh a prodávat se minimálně v USA začne již koncem příštího roku. Automobil by mohl nést označení LTS, ale není to ještě zcela jisté.

„Jsme připraveni nabízet naše klíčové modely na všech světových trzích včetně Evropy,“ říká zdroj z Cadillacu. Nový luxusní vůz by měl stát na zbrusu nové platformě Omega s pohonem zadních či všech kol. Automobil bude pohánět dvakrát přeplňovaný šestiválec a tradiční příplatkový osmiválec. Jestli se objeví i turbodiesel tak, jako v SUV Escalade, zatím není jasné. Každopádně by podobný vůz mohl alespoň trochu rozvířit vody luxusních sedanů na evropském trhu.


Ondřej Chamilla
Diskuze (37)
26. 8. 2014 13:20
Re: Hodně zdaru pro Cadillac
dovez nový, ale jakoby nedovez:D
26. 8. 2014 09:04
Re: Hodně zdaru pro Cadillac
Takže dovoz z USA. Proč sis nekoupil EU provedení? ATS se tu prodává, začíná něco přes milion. Porovnáváš jablka a hrušky, i D3 je v USA levnější (neříkám, že levnější než Cadillac, ale levnější než v EU).

A o jaké výjimce píšeš? To sis dovezl ojetinu (alespoň 6 měsíců registrované auto)?
26. 8. 2014 07:07
Re: Hodně zdaru pro Cadillac
Neříkám, že spokojen být nemáš. Ale jistě víš, jak se tvoří ceny čehokoliv. D3 se prodávají výtečně i za pro tebe příliš nehorázné kačky. Ceny mají očividně nastaveny dobře.
25. 8. 2014 20:27
Re: Hodně zdaru pro Cadillac
No je mi líto dát za to ty peníze a AST jsem vzal proto, že se mi zdál poměr cena/výkon jako dobrý ano CTS-V se mi líbil víc, ale nechtělo se mi dát o tolik navíc ATS se mi líbilo cena byla taky dobrá tak jsem ho vzal. A co se týče ceny dovoz jsem si zařizoval sám a placení cla a dph jsem se díky vyjímce vyhnul:) Cena dopravy do EU mě stála 56t Kč, auto jsem v USA do přístavu dovezl a v přístavu zas vyzvedl cena veškerých papíru pro přihlášení byla 7t Kč. Takže auto vyšlo na 870t Kč. A jsem naprosto spokojen.
25. 8. 2014 16:50
Re: Vzhlad
To není jen otázka amerik. Ve vyšších třídách v EU prémie válí a je v jejich rámci měřítkem. V USA jsou auta velikosti A8 rozšířenější, v EU nikdo mimo prémii nic takového nevyrábí.

Nejde o to, kolik modelů v jedné třídě děláš. Jde o to, jestli je zvládneš uživit.