Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Bugatti Chiron: Možná podoba nástupce Veyronu

David Bureš
Diskuze (11)
Nástupce Bugatti Veyron by měl na trh přijít v příštím roce. Automobilka nový model již čile testuje.

Krátce po zveřejnění prvního špionážního videa prototypů nástupce Bugatti Veyron se na internetu objevila grafika, která podobu nového auta naznačuje. Jejími autory je italský designér Evren Milano, který vedle tvorby grafik zákazníkům nabízí optický tuning na míru.

Možná podoba modelu zatím nazývaného jako Chiron je velice futuristická. Bachratý zadní blatník nebo spoiler na zádi navazují na Veyron, vpředu nechybí maska chladiče ve tvaru podkovy, což je typický znak vozů Bugatti. Jinak se ale tvary auta proti předchůdci výrazně liší.

Minulý týden zachycené prototypy Chironu byly výrazně zamaskované, a tak je brzy na to hodnotit, jak se představa auta v podání Evrena Milana liší od skutečnosti.

Bugatti Chiron má být ještě rychlejším autem, než je Veyron. O pohon se nadále postará šestnáctiválcový motor do W, jehož výkon však má překonat hranici 1.500 koní (1.103 kW). Novinkou motoru by však mohla být elektrická turbodmychadla nebo systém vypínání válců. V minulosti se spekulovalo rovněž o využití plug-in hybridního pohonu. Tyto prvky mají za cíl snížit spotřebu motoru, který ze své podstaty není právě úsporný.

Díky mamutí síle nástupce Veyronu údajně zvládne atakovat stovku za pouhé dvě sekundy. Poroste i maximální rychlost – neoficiálně na více než 460 km/h. Pokud bude tato hranice skutečně překonána, stane se nástupce Veyronu s přehledem nejrychlejší sériový automobil na světě.

David Bureš
Diskuze (11)
20. 5. 2015 15:56
Re: eee, to se mi nelíbí
.
20. 5. 2015 11:36
Re: eee, to se mi nelíbí
Souhlasím se vším :yes: . EB ve své době super, ani dnes neuráží a asi už nikdy se do propadliště dějin nedostane. :-)

Je potřeba také uvážit, že za jejím vznikem nestál megakoncern, spíš by se dalo říct, že to byla, v porovnání s VW, "parta" nadšenců, shánějící prachy kde se dá.
Avatar - twistedTSD
20. 5. 2015 09:50
Re: Podobnost...
Tenhle obrázek nemá s Bugatti nic společného. A myslím si, že Chiron takhle rozhodně vypadat nebude, vždyť podoba s Alpine, nebo ještě více s Dezirem, je obrovská.
20. 5. 2015 07:16
Podobnost...
...s Alpine Sport 1 je viac nez nahodna. Velka pocta pre Renault, a pekne gesto uznania od Bugatti...
Avatar - Pekelná Micinka
19. 5. 2015 21:39
Re: eee, to se mi nelíbí
EB 110 je pěkná a podkova tam je docela dobře zakomponována, nezapomeň že zadání na Veyron bylo zcela jiné.