Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy video: Bugatti Chiron poprvé zachyceno při testech

David Bureš
Diskuze (9)
Nástupce Veyronu by se mohl představit již v příštím roce. O pohon se stejně jako u předchůdce postará šestnáctiválec do W.

Bugatti usilovně pracuje na nástupci modelu Veyron, který je prozatímně nazýván jako Chiron. V minulosti byly již zachyceny testovací muly Chironu, které používaly karoserii Veyronu. Prototypy zachycené v přiloženém videu však už nesou karoserii sériového auta.

Duo prototypů nového Bugatti zůstává silně zakamuflováno, aby tvary jeho karoserií nebyly jasně patrné. Kvůli tomu zatím detaily designu Chironu příliš nerozeznáme. Znatelná je každopádně nízká silueta karoserie, velké chladicí otvory nebo spoiler na zádi. Během vývoje se ale ještě množství prvků může změnit, což už se ostatně stalo také u Veyronu.

Vedle náznaku tvarů Chironu jsou zajímavým detailem automobily, které dvojici prototypů doprovází. Chiron je totiž podle všeho během vývoje srovnáván nejen se svým předchůdcem, kterého má v mnoha ohledech překonat, ale také s BMW i8 a Lamborghini Huracán.

O novém modelu Bugatti zatím moc nevíme. Šéf značky Wolfgang Dürheimer pouze v březnu v Ženevě uvedl, že šestnáctiválcový nástupce Veyronu bude silnější a rychlejší než dosavadní model. Dürheimerův předchůdce Wolfgang Schreiber pak loni uvedl, že největším soupeřem pro nástupce Veyronu nebudou vozy jako Ferrari LaFerrari nebo McLaren P1, ale Veyron sám.

Dosavadní zprávy naznačují, že použitý šestnáctiválec do W známý z Veyronu by svým výkonem měl překonat hranici 1.500 koní (1.103 kW). Novinkou motoru by však mohla být elektrická turbodmychadla nebo systém vypínání válců. V minulosti se spekulovalo rovněž o využití plug-in hybridního pohonu.

David Bureš
Diskuze (9)
15. 5. 2015 14:17
Re: Z čeho se dá usoudit,
Tak to si klidne muzu skrtnout i to Bugatti, mozna jeste driv, nez ty ostatni znacky.
15. 5. 2015 14:16
Re: vzhled
Pěkné auto to opravdu není.
15. 5. 2015 14:07
Re: Z čeho se dá usoudit,
Audi i Lambo muzes skrtnout, jejich vyvoj nemel s VW nikdy nic co do cineni. Bentley vidim s ohledem na jejich soucasnou pozici v koncernu jako velmi nepravdepodobnou variantu.
15. 5. 2015 13:56
Re: Z čeho se dá usoudit,
Treba to muze byt nastupce Audi R8, nebo Bentley, nebo klidne studie sportaku od VW, nebo treba prototyp masiho a hybridniho Lamborghini... Proste nevidim duvod to povazovat za nove Bugatti.
Avatar - AUDIRS6
15. 5. 2015 13:53
Re: Z čeho se dá usoudit,
Asi vdaka tej "odlahcenej obludnosti" >:D