Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Buick Excelle GT: Nová Astra sedan v čínském outfitu

Ondřej Láník
Diskuze (4)
Nejbližšími novinkami Opelu v modelové řadě Astra budou zřejmě kombi Sports Tourer a třídveřový hatchback GTC. V Číně přesto brzy začne jezdit model, který by se snadno mohl stát Astrou Sedan.

Americká značka Buick si v Číně získala nečekaně rychle překvapivě dobré postavení na trhu luxusních, ale relativně snadno dostupných modelů.

V nejlidnatější zemi světa s v současnosti největším automobilovým trhem vyrábí Buicky společný podnik Shanghai-GM. Loni se prodalo 447.011 kusů, zatímco v USA klesl odbyt na pouhých 102.306 jednotek. Nejúspěšnějším modelem je Buick Excelle, který v nejnovejším provedení vychází z aktuálního Opelu Astra.

23. června 2010 má být v Číně oficiálně zahájen prodej nového modelu řady Excelle s označením GT. Není to však nic jiného, než designově upravená Astra Sedan. Interiér je identický s tím, jaký známe z evropských Aster hatchback a zvenku je příbuznost s Astrou zřejmá na střední části karoserie.

Číňané dostanou na výběr mezi zážehovými motory 1,8 (103 kW) a 1,6 Turbo (132 kW), standardně kombinovanými se šestistupňovými automatickými převodovkami.

Ondřej Láník
Diskuze (4)
Avatar - PlumJelinek
9. 6. 2010 20:01
Re: Bravo
asi tak nějak. A ještě víc mě překvapilo, jak Linea jezdí, že její původ v malém autě není tolik poznat, jako třeba u Thalie, Logana, nebo bývalé Fabie sedan
9. 6. 2010 15:51
Re: Bravo
To je fakt, hlavně by to kazily ty zdvojené přední sloupky, ty k sedanu nepatří. I když třeba se z Grande Punta podařilo udělat krásný sedan - Linea se hodně povedla.
Avatar - Pekelná Micinka
9. 6. 2010 11:28
Re: Bravo
V Číně je jim asi jedno, že to vzadu z boku trochu dost připomíná BMW. Nicméně sedan z evropské Astry by se mi líbil. Ale troufnu si tvrdit, že by se nepovedl, protože dynamický střih celé Astry s nalepeným kufrem by nebyl to co si představuju.
Avatar - Barrichello
9. 6. 2010 09:43
Bravo
to zas budou prodeje v číně pěkně stoupat.... :yes: