Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Citroën eTouch nyní i v ČR: Zatím jen pro model C5 Exclusive

Ondřej Láník
Diskuze (5)
České zastoupení značky Citroën aktivuje pro všechny Citroëny C5 ve výbavě Exclusive vyrobené od 1.července 2010 asistenční systém eTouch. Tlačítka, která majitelé vozů vybavených navigací dosud v ČR nemohli využít, konečně dostávají smysl.

Systém eTouch zvýší bezpečnost a rozšíří škálu služeb, které jsou poskytovány zákazníkům špičkově vybavených Citroënů. Jedná se o balíček služeb zahrnující nouzové a asistenční volání prostřednictvím zabudované SIM karty.

Do budoucna se uvažuje o rozšíření služeb spojených s Citroën eTouch také na virtuální servisní knížku, či nabídku výuky úsporného řízení, které jsou k dispozici přes internet.

Prakticky se jedná o dvě tlačítka na palubní desce, z nichž jedno slouží po stisknutí k volání na tísňovou linku 112 a druhé na asistenční službu v ČR. Tísňové tlačítko červené barvy s nápisem SOS lze stisknout v případě potřeby buď manuálně nebo k němu dojde automaticky (např. po nárazu, kdy je vystřelen airbag) a uživatel je okamžitě spojen se záchranným systémem. Systém sám zašle na operátora záchranného systému SMS s údaji o typu a sériovém čísle vozu, údaje GPS a informaci, zda byl systém aktivován manuálně či automaticky. Operátor informace vyhodnotí a pošle na místo příslušné složky záchranného systému (funkce zasílání SMS je k dispozici pro vybrané země podporující tuto službu).

Asistenční tlačítko s logem dvou šípů vždy spojí uživatele s asistenční službou, aniž by musel složitě vyhledávat v záznamech potřebné telefonní číslo. Asistenční služba opět obdrží SMS s údaji o typu a sériovém čísle vozu, údaje GPS a informaci o původu probléme a technické údaje o vozidle. Na základě toho operátor vyhodnotí základní diagnostiku a pošle buď asistenční vůz s pomocí nebo přímo odtahovou službu (funkce zasílání SMS je k dispozici pro vybrané země podporující tuto službu).

Tato nová služba je uživatelům uvedených modelů nabízena zdarma. Citroën C5 Exclusive si může zákazník pořídit od 704.900,- Kč (C5 Sedan Exclusive 1.6 THP 16V 158k), stejná služba je samozřejmě nabízena i pro verzi Tourer.

Ondřej Láník
Diskuze (5)
23. 6. 2010 01:23
Re: Reklama
Nedavno byl v TV novinach pripad, kdy rikali o nejakem muzi, co volal na tisnovou linku a pak do ni jen vzdychal a delal to opakovane asi hodinu. Tak jestli to nebyl nekdo testovaci od Citroenu, kdo si zprijemnil chvile v CR s holkama od E55 >:D >:D
23. 6. 2010 01:21
Re: Reklama
>:D :yes:
22. 6. 2010 19:24
Re: Reklama
Kdyz v tom aute budes soulozit, tak se to stat muze. >:-[] Na to hold frantici nemysleli... >:D
Avatar - gld
22. 6. 2010 17:13
Re: Reklama
Nemyslím že je to reklamné, aspoň to reklamno z toho nerazí ako niekedy a to mi stačí

Inak zaujímavé tlačítko, drgneš do neho kolenom a máš na krku mastnú pokutu za zneužitie núdzovej linky >:D
22. 6. 2010 12:03
Reklama
Tyhle reklamni clanky, co se chteji tvarit jako neco jineho, miluju >:D