Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Cadillac XT5-V: Zda bude není vůbec jisté

Tomáš Dusil
Diskuze (3)
Lidé chtějí výkonná SUV. Mluví se o výkonné verzi Cadillacu XT5 s přídomkem V. Prezidenta americké automobilky Johana de Nysschena však představa XT5-V příliš nevzrušuje.

V rozhovoru pro americký server Automotive News de Nysschen prozradil, že spíše než plnokrevnou variantu V si v případě XT5 dokáže představit jakousi méně sportovní verzi Vsport (zřejmě jde o obdobu třeba BMW M Paketu apod.). Přesto i Vsport by měl zahrnovat nejen upravený sportovnější vzhled, nýbrž i přidanou hodnotu v podobě výbavy navíc a také dokonce vyladěný motor.

Svaly pro Escalade

Jiná zpráva ze stejné doby ale uvádí, že de Nysschen přemýšlí spíše o vysoce výkonné sportovní verzi většího modelu Escalade. Dosud nepadlo jediné slovo o tom, kdy by měl sportovní Escalade dorazit na trh. Jisté ale je, že pokud se tak stane, nabídne vyšší výkon motoru, než jakým disponuje standardní Escalade. Jeho osmiválec o objemu 6,2 litru se chlubí výkonem 313 kW a vrcholem točivého momentu 623 N.m, dostupných při 4100 otáčkách za minutu.

Tomáš Dusil
Diskuze (3)
Avatar - Balkan
4. 8. 2015 22:48
Re: XT5-V
neauhlasim.ak si to trh pyta treba mu to dat. BMW X5 m...ml63amg.nie je ich vela ale funguje.a sportovybpaket?bmw alebo audi sa tu v SR ani nepreda pomaly bez neho.ja ale by som sa na ich mieste v prvom rade pre XT5 sustredil(aj aj Escalade) na seriozny diesel schpny predaja v EU aj v USA.
Avatar - Barrichello
4. 8. 2015 19:25
XT5-V
je kravina, s tím souhlasím. V by měly být jen sedany a kupé.
Avatar - Pekelná Micinka
4. 8. 2015 16:55
Navigace
Z jiného soudku [odkaz]