Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Cadillac zrušil vývoj sedmimístného crossoveru

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (6)
Luxusní značka koncernu General Motors mění plány a ukončila přípravu modelu umístěného mezi SRX a Escalade.

V současné paletě modelů značky Cadillac výrazně převažují klasické sedany a kupé nad crossovery a SUV. Tato situace se měla změnit a rozložení sil mělo být v blízké budoucnosti rovnoměrnější.

Mezi crossover SRX představený v druhé generaci v roce 2009 a v loňském roce uvedené SUV Escalade se měl vklínit zcela nový model. Tím mělo být až sedmimístné SUV, stojící na nové generaci platformy Lambda. Tento nový crossover se měl stát sesterským modelem pro GMC Acadia, Chevrolet Traverse a Buick Enclave

Podle nejmenovaného zdroje serveru WardsAuto se zákazníci nového sedmimístného crossoveru nedočkají, protože byl jeho vývoj zastaven. Uvedení na trh se přitom mělo uskutečnit v roce 2017.

Důvodem pro údajné zrušení vývoje tohoto modelů mají být obavy, že by tento Cadillac kanibalizoval na prodejích prémiových verzí Buicku Enclave a GMC Acadia. Zároveň by mohl nepříznivě ovlivnit i prodeje většího Escalade.

Namísto tohoto sedmimístného modelu se máme dočkat malého crossoveru, o němž se na lednovém autosalonu v Detroitu rozhovořil šéf automobilky Cadillac Robert Ferguson. Tento model má být přímo konkurencí především pro Audi Q3, BMW X1 nebo Mercedes-Benz GLA.

Cadillac se má prostřednictvím tohoto menšího modelu snažit vytěžit maximální zisk ze současné módy prémiových kompaktních crossoverů. Uvedení na trh se máme podle neoficiálních informací dočkat na přelomu let 2015 a 2016.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (6)
Avatar - dolfi
30. 5. 2014 21:06
U Cadillacu se...
...posrali? >:D
Avatar - Barrichello
30. 5. 2014 10:24
Re: zatím nerentabilní
crossovery v modě sou, ale halvně v USA.

Edge, Journey atd se prodávaj velmi dobře.
Avatar - vabis
29. 5. 2014 17:57
zatím nerentabilní
Cross overy to měly vždy těžké. Přitom R-klasse nebo VelSatis byly v reálu fajn, jen pro ně ještě asi neuzrála doba. Třeba SUV už jsou většinou jen 4x2, za čas se ještě polidští a za 10 let budou cross overy v módě. Z čistě praktického hlediska to opravdu není špatné, uvidíme mno.
Avatar - Barrichello
29. 5. 2014 13:51
Re: Není divu
Ty Duranga sou úsměvná, ty už se nevyrábí přes 6 let...hodně staré snímkyy řekl bych, ty auta tam dneska už dávno nestojí...
29. 5. 2014 13:41
Re: Není divu
Já bych nepanikařil. Prostě snímky skladovacích ploch automobilek, které jsou určeny ke skladování aut, na které automobilky naskladňují auta, taky co jiného, že? :-) K tomu pár novinářských domněnek a hrůzu hlásající článek je na světě.