Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Caresto V8 – švédské retro

Michal Fokt
Diskuze (11)
Na výstavě SEMA se představil švédský retro hot-rod Caresto V8 Speedster.

Že tohle auto vypadá jako americký veterán ze šedesátých let? Nenechte se mýlit, jde o zcela nový vůz, který se vytvořil bývalý vývojový pracovník Volva s několikaletou praxí u Koenigseggu Leif Tuffvesson. Ručně vyrobený speciál představená na tuningové lasvegaské výstavě SEMA je vybaven vidlicovým osmiválcem 4,4 l o výkonu 315 koní (jak jinak) od Volva (proto také označení V8 ve jméně), karoserie je tvořena panely z karbonu a skelet zase z hliníkových trubek. Od Volva pochází také volant, ovladače na palubní desce, řadicí páka a také šestistupňová přímo řazená převodovka. Caresto V8 existuje momentálně ve dvou exemplářích jejichž výroba trvala dohromady dva roky a liší se jen barvou karoserie. Jejich tvůrce by rád oba vozy prodal a plánuje postavit ještě čtyři další, přičemž si každý z nich cení na přibližně 7,5 milionu korun, což není vzhledem k exkluzivitě zas tak vysoká cena.

{videoplayer link="http://www.youtube.com/v/XJXFCOu5NgM" style="auto"}

Michal Fokt
Diskuze (11)
Avatar - King
7. 11. 2006 15:30
Re: za 7,5m
Relativně slabý V8? Vzhledem k tomu, že to auto bude vážit do 800 kg, by mohlo mít i 160k dvoulitr a bude lítat jako zběsilé. Natož pak s "relativně slabým V8". Ono se nesmí koukat jen na parametry motoru, ale na auto jako celek... :-!
7. 11. 2006 15:28
Re: hm
jj, kvalitní pěst na oko ;-)
Avatar - hattori_hanzo
7. 11. 2006 14:59
Nouhau
Musím říct že na to,že je to v podstatě postavený na koleně(ovšem na trošku sofistikovanějším koleně,chápej,ne jako když ti Venca v dílně rovná bouchlej blatník na Hundredtwenty),tak klobouk dolů!Leif evidentně ví,Leif zná! :yes: Aby taky ne když se podílel na něčem tak bestiálním jako je Koenigsegg,tam už se prostě na kompromisy nehraje,buď na to máš,nebo nemáš... ;-) Tohle je prostě švédskej ledově hoTrODkej sen pro evropskýho diamantovýho kovboje - amerikanistu! >:D