Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Celníci přistihli od ledna na D8 přes 1400 řidičů bez známky

redakce AUTO.CZ
Diskuze (6)
Pokuty bezmála za 1,3 milionu korun rozdali od začátku roku celníci řidičům bez platných dálničních známek na dálnici D8.

Celníci monitorují denně úsek dálnice D8 od Prahy po státní hranici s Německem, řekl mluvčí Celního úřadu pro Ústecký kraj Jiří Nejedlý. Bez dálničního kuponu nebo s propadlou známkou přistihli od začátku roku do konce června 1475 řidičů.

"Řidičům uložili celníci za tento přestupek v blokovém řízení pokuty v úhrnné výši 1.299.400 korun, šest případů předali do správního řízení," řekl Nejedlý. Podle něj řidiči čím dál častěji hradí pokuty platebními kartami. Sankce takto uhradila skoro polovina pokutovaných.

Dálniční úsek od Petrovic na Ústecku do Prahy sledují denně tři specializované hlídky celníků. Zaměřují se i na placení mýtného nejen na dálnici D8, ale i na dalších zpoplatněných úsecích. "Od začátku roku odhalily 1376 případů, kdy byly kontrolou nákladních vozidel brázdících po zpoplatněných komunikací zjištěny nedostatky.

Celkem 892 případů vyřešili celníci blokovými pokutami v úhrnné výši téměř 520.000 korun, 484 případů postoupili do správního řízení," dodal Nejedlý.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (6)
20. 7. 2015 09:49
a do severna D1 (Ostrava-Brno)
zaujimalo by ma porovnanie tam. Sem tam si dam pauzu u Louoilu Vyskov (teraz zavreta, prerabaju to na MOL) a z 10 polskych odstavenych osobakov maju dialnicnu znamku z CR v priemere 3-4
19. 7. 2015 21:38
Re: kontrola
Známky pro osobní auta by měly být zadarmo. Jeden přetížený kamion = 20 000 ( ano, opravdu dvacet tisíc) osobních vozidel. Měli by se zaměřit na kontrolu tohoto. Je sice hezké, že se staví okruhy, ale někdy kvůli jejich zpoplatnění jsou zcela zbytečné.

Například si představte situaci Jihočecha - dálnice nikde jen malý kousek kolem Tábora až Veselí. Zatím je nezpoplatněn a tak to Plané apod hodně ulevilo, ale pak nějaký koumák toto zpoplatní a nikdo, kdo nejezdí víc po republice, si tu známku nekoupí a bude opět jezdit přes města.

Krásný příklad znám ze Žabně mezi F-M a Ostravou. Když z Ostravy udělali dálnici na F-M, tak nebyla zpoplatněná a lidi toho začali využívat a tamní dopravě to hodně, ale opravdu hodně prospělo ( hlavně kolem Vratimova). Bohužel kvůli pár korunám se známka zavedla a výsledek je, že osobní auta po té dálnici téměř nejezdí a vše jezdí přes Paskov a Žabeň a protože je to nově rekonstruovaná silnice, tak tam nikdo padesát nejede a skoro se tam nedá přejít. Teď jsem tam byl před týdnem a kvůli uzávěrce ve Vratimově je objížďka právě po té dálnici a je tam aktuálně označena jako bez poplatku - výsledek - přes Paskov a Žabeň jezdí násobně méně aut a vzhledem k tomu, že i tak je na té dálnici do F-M relativně prázdno, tak fakt nevidím důvod, tam po konci té úzavírky, opět poplatky na tomto úseku zavádět.
Avatar - hedvin
19. 7. 2015 20:56
Re: -1
třeba doufají že si provinilec známku jen zapomněl vylepit a že to v náskoku stihne >:-[]
Avatar - Dzakobo
19. 7. 2015 19:35
-1
Celníci jsou lemplové a neumětelové, než za daným autem vyrazí, tak mu klidně dají 0,5 km náskok. >:D
Avatar - Hammunasakra
19. 7. 2015 18:12
Re: kontrola
Nojo ale průměrná pokuta neni 50 t. ani 5 t., ale pár stovek. Což je o ničem :no: :-|