Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Cena opravy dálnice D8 u Lovosic může jít do stovek milionů korun

Jan Mička
Diskuze (25)
Předloňský sesuv půdy na dálnici D8 se může státu pěkně prodražit. Podle informací serveru Aktuálně.cz totiž musí zpevnit mnohem větší kus svahu, než se původně předpokládalo.

O sesuvu zeminy na téměř dostavěnou dálnici D8 u Lovosic v Ústeckém kraji jsme na Auto.cz již psali. Odklizení půdy v rámci zakázky za 72 milionů korun mělo připadnout společnosti Eurovia CS. Nyní však vyplynuly další skutečnosti, které stavbu nepříjemně prodraží.

Podle informací serveru Aktuálně.cz, který oblast navštívil za doprovodu pracovníka České geologické služby, by se nemělo řešit pouze odklízení sesunuté zeminy, ale především důkladné zajištění svahů, aby se již situace z předloňského června neopakovala. Nemusí přitom jít pouze o oblast sesuvu, která zaujímá asi 250 metrů, ale v krajním případě o pás dlouhý až čtyři kilometry. Cena budoucí zakázky, která by vedle odklízení zeminy řešila i sanaci svahu, by se mohla vyšplhat do stovek milionů korun.

Pracovník České geologické služby zpravodajskému serveru řekl, že je nejdříve potřeba najít způsob, jakým svah zabezpečit proti dalšímu sesuvu, přičemž projekt průzkumu byl již dávno předán Ředitelství silnic a dálnic. V následujících měsících a letech by totiž nemusela být ohrožena pouze dálnice, ale také přilehlé obce. Bezprostřední nebezpečí však nehrozí – svahy se prý totiž pohybují „pouze“ v řádech centimetrů za rok.

Jan Mička
Diskuze (25)
Avatar - Hammunasakra
20. 2. 2015 16:26
Re: D8
Nějaká verze měla bez diskuzí už aspoň deset let fungovat
Další v diskuzi pod novym článkem o D3 :-)
Avatar - praděda7
20. 2. 2015 16:22
Re: D8
Trasa Sudetská dálnice A72 z roku 1938 měla vést jinudy, kratší variantou. Ale právě zde si Děti Země a jejich führer Patrik v 90tých létech ohřívaly svoji polívčičku a stavitelé jim ve snaze vyhovět, zvolili tu delší objízdnou trasu Českého středohoří. No a když už je měli Děti Země "na útěku", tak po nich začali házet další klacky. Faktem ovšem zůstává, že kdyby se bývalo zůstalo u kratší varianty, tak by se obcím na stávající trase již dávno ulevilo a kvalita ovzduší se vylepšila.
Avatar - Hammunasakra
20. 2. 2015 15:10
Re: D8
Já vim a přesto se dávno před stavbou už při plánování dělaj vrty a průzkum tady se závěrem: Tudy ne!
Nevim kdo tam má pozemky nebo proč na to ŘSD desetiletí tak tlačilo až dostavělo dálnici z obou stran až do těhle problematickejch míst ale udělalo to. Takže po pár pětiletkách urputnýho dělání kravin sme skončili kde sme. A samozřejmě dneska nezbejvá než ten nesmysl dostavět. Že to pojedeme trochu dýl a nakonec díky delší trase vyjde skrz spotřebu aut víc než všechny jiný řešení a dost možná se to nakonec stejně někde pohne se dost nabízí ale nějakej Pepík nebo Franta bude nakonci asi docela spokojenej a pěkně zabezpečenej.
Tohle řešení dálnice taky přinese vo tisíce tun exhalací víc do chráněnejch oblastí nebo obecně Českýho středohoří ale to už je argument kterej skoro vůbec nezajímá. No hlavně že ten Pepík nebo Franta si udělaj dobře >:-[]
Avatar - praděda7
20. 2. 2015 14:50
Re: D8
Nedíval jsem se na ně, ale geologické mapy s vyznačeným podložím na webu jsou.
Avatar - Hammunasakra
20. 2. 2015 12:04
Re: D8
Z letecké mapy kvalita geologického podloží asi spíš poznat nejde ne? :-)
Souhlasím že pustit na naše dálnici někoho zvenku by našim stavebnim firmám jen prospělo. Bohužel u nás asi nemaj šanci [odkaz] :-| Vono dneska se kvalitnější dálnice než u nás stavěj i v Ćíně
Je to jenom tip ale protože teď vést trasu jinudy je prostě pozdě tak to tam milionem tun betonu zpevněj a vono to třeba i delší dobu bude fungovat ale dřív nebo pozdějš se to stejně pohne. Že díky týhle trase bude ta dálnice i vo kilometry delší než musela bejt je další blbost