Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Čerpací stanice jsou sexistické, tvrdí Angličanka. Vadí jí tankovací pistole

Jan Zajíc
Diskuze (79)

Angličanka Melanie Morgan tvrdí, že čerpací stanice jsou sexistické. Důvodem jsou tankovací pistole, které prý nebyly navrženy tak, aby s nimi mohly snadno manipulovat ženy s malýma rukama.

Jedenatřicetiletá učitelka údajně dokonce už boj s pistolemi částečně vzdala. Než aby snášela bolest, kterou její drobné ruce tankování způsobuje, nechává plnění nádrže Fordu Tourneo na svém partnerovi. Natankovat Smart s menší nádrží, druhé auto "v rodině" sice ještě zvládne, ale stejně do budoucna plánuje nákup elektromobilu, aby se cestám k pumpám vyhnula.

Angličanka na problém upozornila na sociálních sítích, na nichž zveřejnila příspěvek ukazující, jak se trápí s tankovací pistolí, která je údajně moc velká a má příliš tuhou spoušť. 

Je prostě prý navržená pro muže. Čerpací stanice a jejich provozovatele také obvinila z každodenního sexismu.

Podle ní možná existuje důvod, proč jsou pistole řešené zrovna takto, ale spíš si myslí, že jde o přehlížený problém, který dosud nikdo neřešil. "Po dotankování dodávky jsem si vždy musela protáhnout ruku, jako kdybych něco dlouhého psala. A také mě ruka docela bolela," popsala Morgan deníku Daily Mail, jaké problémy jí tankování způsobuje.

"Není to zas tak velký problém, není to něco, co bych nedokázala, ale umím si představit, že někteří lidé, kteří jsou ještě menší a slabší než já, prostě nenatankují," dodala.

A co si myslíte vy? Je podle vás tvar pistole opravdu nevyhovující pro řidiče a řidičky s malýma rukama? Nebo by pomohlo jen to, kdyby Melanii někdo vysvětlil, že nemusí při tankování celou dobu mačkat spoušť, že ji lze jednoduše zajistit pojistkou? Nemůže být problém v tom?

Jan Zajíc
Diskuze (79)

Doporučujeme

15. 3. 2020 17:26
PROČ JI NEZAVŘOU DO BLAZINCE
MY SNAD MŮŽEM ZA TO ŽE JE MOŽNÁ TEPLÁ A CHCE ABY TO MĚLO TVAR IČE
27. 1. 2020 12:42
Věřím, že EU
Věřím, že EU v boji za lepší svět brzy vydá nařízení, dle kterého si každé auto může vybrat své pohlaví, tedy jestli se bude tankovací pistole zasouvat do hrdla nádrže, nebo jestli bude naopak z auta trčet trubka, na kterou se bude nasazovat hrdlo tankovací pistole. Ale zejména bude také nutné, aby se každý den mohlo auto a majitel rozhodnout, které pohlaví zrovna má, takže auta musí být vybavena obojím. U benzínu už se to asi nestihne, ale u elektromobilů se to jistě zařídí. A radia v autě nebudou smět hrát hudbu, ale pouze budovatelské písně o tom, jak je babička šmejd, protože jezdí v suv. To jí stejně zakážeme, cha cha chá :-)
26. 1. 2020 11:50
Tankovací pistole
Jsou sexistické, protože vypadají jako... Pistole. A ještě z nich něco stříká, fuj. Celá tahle planeta je sexistická, i v přírodě je to sama blizna a pestík. Většina zvířátek má penis nebo aspoň vagínu (nebo kloaku), fuj, na jaké planetě to žijem! Naštěstí děláme vše proto, aby většina zvířátek vyhynula, i ta s penisem. Zbyde tu jen člověk, Pán tvorstva. Paní může být v klidu, na záchraně se pracuje...
26. 1. 2020 11:17
Štatstná to žena...
Fakt té ženské závidím mít tak šťastný život... protože má čas se zabývat takovými záležitostmi. Když by tu pistoli musela držet třeba 15 minut a vážila by 10 Kg tak budiž. Další možností je už jedině skutečnost, že by měla nějaké příbuzné ve Švédsku (tím zdravím Gretu, která by ji jistě ráda tu pistol držela)
26. 1. 2020 08:18
Slečna není hloupá.
Ve Velké Británii pistoli nezajistíte. Prý je to z bezpecnostních důvodů. Pojistky tam jsou, nicméně nefungují.