Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Cestovní automobily: Fulín druhý

Michal Štěpanovský
Diskuze (0)
Český jezdec Petr Fulín má za sebou první a třetí místo z úvodního podniku Evropského poháru cestovních vozů (FIA ETCC), který se odehrál v italské Monze.

V aktuálním pořadí šampionátu je zatím druhý. V úvodním vystoupení skončil sice na třetím místě, ale stejně si při vyhlašování nejlepších stoupl

na nejvyšší stupínek. Švýcaři Christjohannes Schreiber a Peter Rikli (oba Rikli Motorsport), kteří skončili před českým závodníkem, totiž dostali penalizaci pěti sekund za start mimo určené pozice.

Trestalo se i po další jízdě a s jedním z postižených (pět sekund) za zkracování trati byl i Fulín. „Před kvalifi kací se objevil problém s benzinovým čerpadlem. Nebýt pomoci techniků Seat Sportu, nestihl bych vyrazit k poslednímu kvalifikačnímu kolu. Musím smeknout před výkony soupeřů s hondami, tentokrát jsme na ně ztráceli,“ řekl po závodě Fulín.

Výsledky

Monza – 1. jízda: 1. Fulín (ČR/Seat Leon Cup Racer), 2. Schreiber (Švýc./Honda Civic), 3. Rikli (Švýc./Honda Civic). 2. jízda: 1. Schreiber, 2. Rikli, 3. Fulín. Průběžné pořadí (po 1 ze 6 závodů): 1. Schreiber 20; 2. Fulín 17; 3. Rikli 17.

Michal Štěpanovský
Diskuze (0)