Chcete kvalitní a spolehlivou ojetinu? Neriskujte a vyberte si z nabídky kvalitních a prověřených vozů se zárukou

Prezentace klienta
Koupě ojetého vozu z autobazaru přináší pro kupujícího řadu rizik. Často není známý a doložený ani původ vozu, ani jeho historie. U individuálně dovážených vozidel jsou tato rizika ještě vyšší.

Je to logické, informací o autech ze zahraničí bývá ještě méně, nebo nejsou dokonce žádné.

Drtivá většina aut dovážených ze zahraničí je stočená. Cebia zjistila např. na vzorku ojetých vozů dovážených z Dánska, že více než 60 % z nich bylo stočeno. Průměrně byly tyto vozy stočeny o 82 tisíc kilometrů, rekordně o 192 tisíc kilometrů. Přitom již od počátku roku 2015 počet ojetých vozů dovážených do ČR roste, přičemž nejčastěji se dovážejí vozidla starší 10 let.

Cebia proto varuje české zákazníky před koupí ojetých vozů individuálně dovážených ze zahraničí. Přestože panuje domněnka, že stáčení tachometrů je ryze fenoménem rozšířeným v ČR, je tato praxe velmi častá právě u vozů dovezených ze zahraničí. „Víme již dlouho, že dovozem auta ze zahraničí se zákazník stočenému vozidlu nevyhne. Je tomu právě naopak – dovoz je dobrou příležitostí pro podvodníky, jak změnit řadu údajů o vozidle a ještě více na jeho prodeji v ČR vydělat,“ řekl Martin Pajer, ředitel společnosti Cebia. Pořízení stočeného, omlazeného či jinak defektního vozidla se pak může zákazníkovi výrazně prodražit zejména na neočekávaných výdajích za opravy. „Po letitých zkušenostech z prověřování tisíců ojetin důrazně doporučuji koupit si raději dražší a kvalitnější vozidlo s průkaznou historií, původem a od seriózního prodejce. Dovážené ojetiny jsou většinou vysloveně rizikové a ani koupě od soukromé osoby není zárukou dobrého obchodu. Naopak řada bazaristů vystupuje na inzertních serverech jako soukromé osoby a nabízejí stočené vozy. Navíc zákazník podstupuje právní rizika a následné uplatnění reklamace bývá problém,“ doporučuje Martin Pajer.

Spolehlivým zdrojem ojetých vozidel jsou certifikované programy prodeje ojetých vozidel importérů. Jedním z největších je Das WeltAuto - program ojetých vozů koncernu Volkswagen.

Vozidla prodávaná v rámci Das WeltAuto mají známou a doloženou servisní historii vč. kilometrového nájezdu, jasný původ a navíc jsou k nim poskytovány nadstandardní záruky a služby.

U vozidel v Das WeltAuto je vždy prověřen technický stav, servisní historie, možné právní vady a stav tachometru. Autorizovaní prodejci Das WeltAuto k tomu využívají primárně interní systémy koncernu Volkswagen, zároveň spolupracují se společností Cebia. U většiny vozů zákazník nalezne Cebia REPORT, kde je prověřen stav tachometru, stáří vozu a ověřeno, že vůz není předmětem financování.

„Významným benefitem, který našim zákazníkům nabízíme, je záruka Das WeltAuto. Jedná se o skutečnou záruku, která je poskytována zákazníkovi na jeden nebo na dva roky v různé úrovni krytí. Záruka Das WeltAuto kryje základní 3 komponenty: motor, rozvodovku a převodovku. Záruka Das WeltAuto PLUS kryje 12 komponentů. Každý zákazník, který si koupí vůz do 5 let stáří, do nájezdu 150.000 km a s prověřenou servisní historií, dostane automaticky Záruku Das WeltAuto a musí mu být nabídnuta také Záruka Das WeltAuto PLUS v minimální délce jednoho roku,“ shrnuje výhody vedoucí programu Das WeltAuto Ing. Roman Filip.

Pokud si zákazník zvolí financování s Volkswagen Financial Services pro pořízení ojetého vozu do 7 let stáří, s výkonem do 147 kW a maximálně 200.000 ujetými kilometry, získá rozšířenou záruku zdarma.

Zákazníci zakoupili vloni u 51 obchodních partnerů Das WeltAuto celkem 17 537 ojetých vozů, což je o 1,3 % více než v dosud rekordním roce 2015. Nabídku až 4000 kvalitních ojetých vozů můžete nalézt na www.dasweltauto.cz.

Prezentace klienta
Autorizovaný prodej Servis osobních aut Autobazary Pneuservisy Náhradní díly