Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Chevrolet Colorado: Prozatím jako Show Truck

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
General Motors v hlavním městě Thajska představuje novou generaci pick-upu Colorado.

Na 32. mezinárodním autosalonu v Bangkoku probíhajícím od 25. března do 5. dubna se odehrává světová premiéra nové generace Chevroletu Colorado. Tento model patřící podle severoamerických měřítek do střední třídy pick-upů se zde představuje v předsériové podobě.

Tiskové materiály uvádí, že důvodem pro představení nového Colorada v Bangkoku je zvyšující se popularita značky Chevrolet v Thajsku. Například v segmentu pick-upů bylo 43 % prodaných vozů na thajském trhu v roce 2010 právě této severoamerické značky. K tomuto prodejnímu úspěchu přispívá i skutečnost, že současné Colorado je kromě USA vyráběno i v Thajsku.

Vystavená studie v metalickém laku Pepperdust a hliníkovými detaily karoserie se bude pyšnit prodlouženou kabinou se zvýšeným podvozkem. Nové Colorado svými křivkami nezakrývá, že se jedná v podstatě o nákladní automobil. Mohutná přední maska je rozdělena do dvou částí pomocí příčky nesoucí mohutné zlaté logo Chevroletu. Tyto tvary se podobají ostatním modelům americké značky – MPV Orlando nebo SUV Equinox a Traverse.

Velké přední světlomety prostupují až do blatníků, zadní světlomety jsou kompletně diodové. Diodové jsou i směrovky integrované do vnějších zpětných zrcátek. Pneumatiky Cooper ZEON LTZ s rozměry 285/50 jsou na konceptu obuty na 20palcová kola

V dvoubarevném interiéru konceptu je dvojice předních kožených sedadel, za nimi se nachází pouze lavice s odkládacím prostorem. Samotné křivky palubní desky postupně přechází do dveří a obklopují tak posádku. Podle Chevroletu takové řešení pocitově zvětšuje prostor. Přístrojový panel byl inspirován motocykly. Z použitých materiálů jmenujme vedle kůže i chrom a obložení z černého dřeva.

Koncept je vybaven dvouzónovou klimatizací a multimediálním systémem s 7palcovým displejem na vrchu centrální konzole. Systém s možností připojení na internet obsluhuje navigaci, rádio a hands-free funkci telefonu.

V motorovém prostoru předsériového provedení je 2,8litrový turbodiesel, jehož síla je posílána na všechna čtyři kola. Chevrolet zatím nezveřejnil jeho parametry.

Výroba nové generace bude stejně jako u té dosavadní probíhat v USA i Thajsku. Prodej se má rozběhnout koncem letošního roku.

Současný Chevrolet Colorado je na trhu od roku 2004 a je výsledkem společného vývoje s japonskou automobilkou Isuzu. Ta jej v letech 2004 až 2008 nabízela pod vlastním označením i-Series v několika verzích. General Motors tímto modelem ve své nabídce nahradil pick-upy Chevrolet S-10 a GMC Sonoma.

V modelovém roce 2011 je Colorado na severoamerickém trhu nabízeno se dvěma dvoudveřovými kabinami nebo jednou čtyřdveřovou. K dispozici jsou verze s pohonem zadních nebo všech čtyř kol. K pohonu může sloužit jeden zážehový čtyřválec Vortec 2,9 l (138 kW), pětiválec Vortec 3,7 l (180 kW) nebo osmiválec Vortec 5,3 l (224 kW).

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)