Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Chevrolet Corvette ZR1: Nový rekord na Nürburgringu (video)

Aleš Dragoun
Diskuze (23)
Corvette ZR1 překonala svůj tři roky starý rekord na Severní smyčce Nürburgringu, byla o více než šest sekund rychlejší.

Jednalo se o provedení pro modelový rok 2012, které se teprve objeví ve výrobě, ale nebude to dlouho trvat. Před třemi lety jeho předchůdce zvládl 20,8 km dlouhé Zelené peklo za 7:26,4 min. Nová verze tento výkon srazila o skoro 6,8 s, 154 zatáček projela za 7:19,63 min. Za volantem v obou případech seděl vývojový inženýr Jim Mero, šlo o testovací jízdu.

Automobil nemá žádné speciální úpravy, jedná se o verzi, která bude běžně v prodeji. Poslední Corvette ZR1 je poháněna kompresorovým motorem V8 6,2 l, který dává 476 kW (647 k) a 818 Nm. K překonání rekordu pomohly pneumatiky Michelin Pilot Sport Cup ZP (Zero Pressure) rozměrů 285/30 vpředu a 335/25 vzadu obuté na devatenáctipalcových, respektive dvacetipalcových kolech. Ta jsou o 2,2 kg lehčí než dosud.

Obutí je optimalizováno pro teplé a suché počasí, kdy zvyšuje ovladatelnost vozu v zatáčkách. Kompletní balíček bude k dispozici jako příplatková výbava nejen pro ZR1, ale i pro krotší Z06 s výkonem 377 kW.

V kombinaci s PTM (Performance Traction Management), který se stará o maximální přísun točivého momentu na poháněnou nápravu, by měla nová ZR1 lépe brzdit a její příčné zrychlení vzroste asi o 8 % na 1,1 g. Nezapomínejme ani na nový široký zadní spoiler, který zvyšuje přítlak.

Aleš Dragoun
Diskuze (23)
Avatar - Barrichello
14. 6. 2011 10:46
Re: Gratulace
Tak jasně, jsou kupci, což jsou většinou právě ty kravatáci který chtěj to šidítko, co si na sporták jenom hraje....

13. 6. 2011 13:46
Re: Gratulace
Souhlasím. Jsou ale kupci, kteří to vidí jinak. A jejich vlobu a pohled respektuji. Stejně tak respektuji kroky automobilek, aby tuto poptávku uspokojily.
Avatar - Barrichello
13. 6. 2011 10:02
Re: Gratulace
No ona evropa tam hlavně cpe úsměvné diesly jako do Sirocca, kde se tomu vysmáli nejen v TopGearu, ale i jinde a další super motory, takže máš sice sportovní kupé, ovšem je to něco jako Camaro třetí generace s tehdá 2,8 V6 - vypadá to hezky, ale na sporotvní auto si to jen hraje.

Těch motorů co podtrhnou charakter auta a styl, má vždycky evropa u jednotlivého modelu poskrovno, 2-3 max. víc ne.

Absolutní rychlost je o ničem, 280 dneska umí jet 5metrovej sedan co má ve tuny, ještě jde o to zabrzdit a hlavně zatočit.....
O maximálku by mi zrovna u sportovního kupé vůbec nešlo, spíš o radost z jízdy

13. 6. 2011 09:52
Re: Gratulace
Nejde paušalizovat. Matoucí je i velký počet verzí (motorů) u evropské produkce, kdy se stává, že nejnižší a nejvyšší provedení jednoho modelu jsou prakticky 2 rozdílná auta. Krásný příklad je např. to TT, kdy ve ve verzi RS je to drtivě efektivní a velmi rychlé auto. Bohužel, efektivita upřednostněná před pocity a zábavou (z mého pohledu, pro někoho může být největší zábava jen ta absolutní rychlost).
Avatar - Barrichello
13. 6. 2011 09:38
Re: Gratulace
Záleží na řidiči. Přesně, protože negelovaný fája co doted sedlal Audi TT, Scorpio nebo nějaké veslé kupátko od MB s Camarem vyletí v druhé zatáčce, ovšem ten kdo umí natře těmto veselým šidítkovým kupé prdelku a to totálně.

No že se srovnávaj trošku jiný světy?
Jasně, ovšem cenovky jsou velice podobné a v tom je to kouzlo.